Connect with us
Rezultate Evaluarea Națională 2020 Brașov Notele afișate pe Edu.ro

Educatie

Rezultate Evaluarea Națională 2020 Bacău – Notele afișate pe Edu.ro

Rezultate Evaluarea Națională 2020 Bacău afișate pe edu.ro și HUFF.ro. La ora 12:00 poți vedea aici ce note s-au luat la examenul de capacitate 2020 în județul Bacău. Notele de la Limba Română,  Matematică și Limba maternă din Bacău, pot fi contestate. Vezi ce notă ai luat mai jos.

Rezultate Evaluarea Națională 2020 Bacău – Edu.ro

Notele și rezultatele luate în Bacău și localitățile din acest județ la Evaluarea Națională 2020 , sunt afișate în acest articol mai jos, dar și pe site-ul edu.ro. Cel târziu la ora 12:00 rezultatele vor apărea. În cazul în care nu vezi notele luate te rugăm APASĂ AICI.

Elevii care sunt nemulțumiti de notele obținute, pot depunde contestații la centrul de examen în care au dat Examenul de Evaluare Națională, respectiv scoala din județul Bacău unde au fost repartizați.

Rezultate Evaluarea Națională Bacău – pe edu ro. – Vezi aici ce notă ai luat la examenul de capacitate.

Note Evaluarea Națională 2020 în toate județele

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională de absolvenții clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

[Rezultatele au fost publicate și pot fi consultate pe evaluare.edu.ro]

Situația statistică generală relevă că, dintre cei 160.468 candidați prezenți, 135.101 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.10%. Dintre aceștia, 839 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 93%: 160.468 candidați prezenți (dintr-un total de 172.531 de candidați înscriși).

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 135.101 candidați (83.9%), iar 4.587 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 112.651 de candidați (70.2%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 3.251 de candidați au obținut nota 10 (zece).

7 (șapte) elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și marți, 23 iunie (între orele 8:00 și 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Vă prezentăm, atașat, un dosar de presă cu sinteza rezultatelor din această sesiune a Evaluării Naționale (înainte de contestații).

UPDATE Rezultate Evaluare Națională 2020 edu.ro a afișat notele. Cod de acces

Procedura de contestație Rezultate Evaluarea Națională 2020 Bacău

Contestațiile pot fi depuse astăzi în scolile din județul Bacău,care au fost centru de examen. Intervalul orar în care se fac acestea este 14:00 – 20:00. Rezultatul final al notelor contestate vor fi afișate pe edu.ro pe 29 iunie.

În funcție de notele obținute la cele 2 probe sau 3  dacă ai dat examen și la limba Maternă, se calculează o medie pe baza carăia se obține media de admitere. Iată metoa de calcul mai jos.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Imediat după afișarea Rezultate Evaluarea Națională 2020 Bacău se poate calcula media. Media generală obţinută în cadrul EN (Examen Național) VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Astfel, formula de calcul este următoarea: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN . MA reprezintă media de admitere la liceu, ABS media generală a claselor V – VIII, iar EN este media generală obținută la examenul de capacitate.

Top licee în județul Bacău

  • 1. COLEGIUL NATIONAL „GHEORGHE VRANCEANU” BACAU 9.54
  • 2. COLEGIUL NATIONAL „FERDINAND I” BACAU 9.06
  • 3. COLEGIUL NATIONAL”VASILE ALECSANDRI” BACAU 8.86
  • 4. COLEGIUL NATIONAL „DIMITRIE CANTEMIR” ONESTI 8.60
  • 5. COLEGIUL NATIONAL „GRIGORE C. MOISIL” ONESTI 8.28

Formularul de contestații Rezultate Evaluarea Națională 2020

Dacă nu ești mulțumit de notele obținute la Evaluarea Națională, trebuie să depui cererea de mai jos la centrul de examen din județul Bacău, unde ai dat Capacitatea.

Formular contestații Rezultate Evaluarea națională 2019 Bacău

Formular contestații Rezultate Evaluarea națională 2020

Regulament contestații Evaluarea Națională

Anteție în cazul depunerii unei cotestații nota de la Rezultate Evaluarea Națională 2020 Bacău pot crește sau scădea.

Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării.

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii. Această notă nu mai poate fi modificată, aceasta reprezentând nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluarea Națională 2020 – Alege Județul

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top