Connect with us
Romania va avea un nou aeroport. Unde se va construi

Știri

România va avea un nou aeroport. Unde se va construi

România va avea un nou aeroport la Brașov! Contractul pentru terminalul de pasageri al „Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav” a fost semnat de către Consiliulul Județean Brașov.

România va avea un nou aeroport

Noul aeroport se va construi pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp. Primarul Braşovului, George Scripcaru a făcut declarații cu privire la acest subiect, care bucură pe toată lumea din zonă: “Proiectul privind construcţia aeroportului se derulează acum, este în execuţie, se lucrează la diferite faze. S-au făcut licitaţiile pentru terminal, a fost o adjudecare, însă o companie din Bucureşti (asociaţia Asocierea Bog’Art – UTI Grup – UTY Facility Management, n.r. – cea care avea ulterior să și câștige) a contestat. Să sperăm că după ce se termină cu contestaţiile, se va trece la faza de execuţie a terminalului de la aeroport”.

Citește și: Promoție Ryanair București-Londra. Se lansează o nouă rută

Primarul Brașovului a declarat că aerogara este construită în proporție de 50% și în aproximativ 2 ani ar trebui să fie pusă în funcțiune.

Aeroportul Brasov

Aeroportul Brasov

“Aeroportul este executat într-o proporţie de 48-50% în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură sau de tren, lucrările adiacente, s-au făcut procedurile de achiziţie privind autospecialele, pentru turnul de control este stabilită procedura cu ROMATSA. Pista există, se execută acum lucrări conexe care fac parte din proiectul în ansamblu. Fără să luăm în calcul anumite etape procedurale care nu ţin de noi, dacă suntem optimişti, în doi ani de zile se poate ateriza pe aeroportul de la Braşov”, a adăugat Scripcaru.

Citește și: Sibiu: Primul aeroport din ţară care va avea o bibliotecă pentru pasageri

Este un aeroport construit de la zero, cu bani din bugetul local, afirmă primarul, care subliniază că proiectul a necesitat până acum investiţii de 75 milioane euro.

citește și: Uluitor! Trăiește de 42 de zile într-un aeroport

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top