Connect with us
Ce spun studiile referitoare la covid-19. Exerciţiile fizice regulate ar reduce riscul unei forme grave de coronavirus

Sanatate

Ce spun studiile referitoare la covid-19. Exerciţiile fizice regulate ar reduce riscul unei forme grave de coronavirus

În ultima vremea, au fost efectuate tot mai multe studii legate de virusul momentului. Având în vedere că este ceva nou, cu care omenirea nu s-a mai confruntat înainte și care continuă să facă ravagii la nivel mondial, este nevoie de o atenție deosebită asupra aspectelor nedescoperite încă de specialiștii. Conform unui studiu recent realizat în Brazilia, persoanele care fac exerciții fizice în mod regulat nu vor dezvolta o formă gravă a bolii și nu vor avea nevoie de spitalizare.

Cum poți scăpa de forma grea de covid-19 prin sport

Având în vedere că ne confruntăm cu ceva nou, despre care nu știm prea multe, este bine să ne informăm. Din acest motiv, specialiștii realizează mai multe studii prin care descoperă modalități de prevenire a virusului sau modul în care el se manifestă.

Conform unui studiu realizat în Brazilia de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo, se pare că sportul ne scapă de spitalizare atunci când contractăm virusul. Este bine cunoscut faptul că o viață activă înseamnă mult și are numeroase beneficii, însă nimeni nu se gândea că ajută și în cazul virusului covid-19.

Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.

Astfel, în urma studiului, s-a putut observa o reducere cu 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ. Suficient de activ înseamnă pentru specialiști cel puţin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână.

Mai mult, s-a constatat că, pentru persoanele care se luptă cu obezitatea sau sunt supraponderale,  riscul de spitalizare a fost mai mare. La fel este și în cazul persoanelor cu niveluri reduse de educaţie şi statut socioeconomic, conform studiului respectiv.

Un alt studiu recent arată că persoanele care au avut COVID-19 au şanse mici să se reinfecteze în mai puţin de şase luni după prima infectare. Studiul a fost realizat pe cadre medicale din Marea Britanie. Acest studiu continuă, pentru ca specialiștii să observe exact cât durează protecția pentru o nouă infectare a acelorași persoane.

Cazuri izolate de reinfectare cu COVID-19 au provocat îngrijorări că imunitatea ar putea fi de scurtă durată, iar pacienţii care s-au recuperat s-ar putea îmbolnăvi rapid din nou, însă studiul arată că aceste cazuri sunt extrem de rare.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top