Connect with us
Ce trebuie să știe cei cu forme ușoare de coronavirus. Recomandările medicilor

Sanatate

Ce trebuie să știe cei cu forme ușoare de coronavirus. Recomandările medicilor

Cei care au forme ușoare ale infectării cu noul coronavirus și se tratează la domiciliu trebuie să țină cont de un set de recomandări din partea medicilor. Virusul Sars-Cov 2 a făcut ravagii în toată lumea. Nici România nu a fost ocolită. În țara noastră, numărul de infectări cu temutul virus a ajuns la 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 360.934 de pacienți au fost declarați vindecați.

Recomandările medicilor pentru pacienții cu forme ușoare de coronavirus

Cei mai norocoși, dacă se poate spune așa, dintre cei infectați cu noul virus, sunt persoanele care nu prezintă simptome, sau au simptome ușoare ale coronavirusului. Pentru ei, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, are câteva recomandări.

În primul rând, acesta spune că cei care au forme ușoare și se tratează la domiciliu trebuie să stea în izolare. La apariția oricărui simptom care ar putea sugera o răceală este indicat să vă izolați acasă, spune Virgil Musta.

Este foarte important ca oamenii să fie responsabili și să se izoleze chiar și dacă prezintă numai un simptom din cele cunoscute și specifice coronavirusului.

Care sunt semnele care trebuie să facă să mergeți la spital

Conform medicului Virgil Musta există câteva semne care trebuie să vă facă să solicitați imediat evaluarea în spital. Ele pot anunța o evoluție posibil severă a bolii. În primul rând este vorba despre febră – care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate.
Tuse seacă iritativă intensă, însoţită de dureri toracice; dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă; senzaţia de lipsă de aer.

„Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte, nu staţi acasă până nu mai puteţi respira sau până aveţi dificultate mare în respiraţie, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva. Dacă aveti factori de risc (boli cronice), fiţi şi mai prudenţi! În evoluţia bolii există riscul, chiar şi la persoanele cu forme uşoare, ca între a 7-a şi a 10-a zi, inflamaţia să crească şi să evolueze spre o formă severă. În această perioadă a bolii fiţi foarte atenţi, iar dacă apar semnele de severitate descrise mai sus, anuntaţi medicul de familie şi prezentaţi-vă urgent la spital pentru a fi evaluaţi”, a spus medicul Virgil Musta.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top