Connect with us
Confortul de a citi cărți electronice Ochelari de lectură pentru relaxarea ochilor și corectarea vederii

Sanatate

Confortul de a citi cărți electronice: Ochelari de lectură pentru relaxarea ochilor și corectarea vederii

Internetul și digitalizarea au dat peste cap existența oamenilor. Aproape în tot ceea ce facem, folosim Internetul în ziua de azi. Datorită digitalizării, ne petrecem o parte semnificativă a timpului în fața ecranelor care emit lumina albastră – calculator, laptop, smartphone, tabletă și alte astfel de dispozitive. Din păcate, această schimbare a stilului de viață a dus la creșterea numărului de deficiențe de vedere în societate. Pentru a vă proteja ochii, medicii recomandă purtarea ochelarilor corectori, care pot fi utilizați și acasă și la locul de muncă.

Beneficiile ochelarilor de citit

Ochelarii de citit nu sunt doar pentru oamenii cu deficiențe de vedere, care au nevoie de lentile corespunzătoare, adaptate nevoilor individuale. Acești ochelarii sunt recomandați și pentru persoanele care doresc protejarea vederii de lumina albastră emisă de monitoare, tablete, smartphone-uri și alte device-uri.

Alte beneficii oferite de ochelarii de citit sunt:

  • În general sunt utilizați pentru o lectură atentă
  • Ajută la corectarea unor probleme de ochi, cum este astigmatismul
  • Protejează ochii de oboseala oculară, de sindromul ochiului uscat, de senzația de greață și dureri de cap, pentru că au lentile speciale, eliberate pe bază de rețetă
  • Permit ochilor să se relaxeze, nu afectează postura corpului, economisind energie pentru treburi mai importante
  • Sunt realizați din materiale speciale și nu din materiale plastice sau metale dăunătoare (ca în cazul ochelarilor ieftini, de unică folosință)
  • Au un design elegant, oferă încredere și bucurie purtătorului
  • Sunt potriviți pentru citit, dar și pentru alte activități de lucru la computer, permițând o muncă confortabilă și plăcută
  • Pot fi utilizați și pentru desfășurarea unor hobby-uri, cum ar fi pictura, cărțile de joc, tricotatul sau cusutul
  • Dacă sunt din materiale de înaltă calitate, oferă o experiență de vizualizare foarte bună.

Pentru a alege corect ochelarii de lectură, este important de mers la un medic specialist, pentru a face un control la ochi, pentru a vedea dacă nu există eventuale probleme de vedere. În acest fel, se poate determina ce probleme de vedere există și ce tip de ochelari sunt potriviți pentru corectarea acestora.

În cazul persoanelor cu astigmatism, se pot alege ochelari de citit cu lentile speciale, cilindrice, care reflectă lumina în mod adecvat, pentru a corecta defectul respectiv și a împiedica dezvoltarea ulterioară a acestei tulburări de vedere.

În caz de miopie, ochelarii de citit sunt cu siguranță o necesitate, ei au lentile speciale, care pot corecta vederea în timp.

Dacă se aleg greșit dioptriile la ochelarii de citit, aceștia nu vor afecta ochii în sesiunile de lectură scurte, dar pot împiedica capacitatea de concentrare. Pentru cei care citesc cărți în mod frecvent, sunt necesari ochelari de înaltă calitate, cu lentile personalizate.

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de citit

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de citit

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de citit

Atunci când se aleg ochelarii de citit, ar fi bine de analizat și anumite facilități suplimentare, cum ar fi de pildă:

  • Tratamentul anti-reflex al lentilelor care îmbunătățește vederea în momentul când lumina este mai puternică; prin acest tratament se blochează reflexia luminii pe lentilă, se mărește transparența și câmpul vizual și astfel vederea devine mai clară, chiar dacă intensitatea luminii naturale sau artificiale este mare
  • Funcția anti-zgârieturi care protejează lentilele de tăieturi fine și prelungește durata de viață a acestora
  • Protecție împotriva soarelui care împiedică razele ultraviolete (UV) să ajungă la cornee și la structurile ochiului
  • Protecție împotriva luminii albastre care este emisă de ecranele dispozitivelor digitale
  • Tratament pentru întreținere ușoară, care crește rezistența lentilelor la praf, picături de apă și murdărie; cu acest tratament lentilele se pot curăța mai ușor, fără a exista riscul să se zgârie
  • Folosirea de lentile polarizate care sprijină vederea.

Dacă în trecut ochelarii de lectură erau doar o necesitate, în prezent ei sunt și un accesoriu unic, care pune în evidență personalitatea și stilul individual. Cu ajutorul unei perechi de ochelari de citit de la Muunel, poți avea grijă de sănătatea ochilor tăi în mod eficient și poți fi și în tendințele actuale ale modei.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top