Connect with us
Cum trebuie să te pregătești înainte de vaccinare. Ce trebuie să faci în ziua respectivă

Sanatate

Cum trebuie să te pregătești înainte de vaccinare. Ce trebuie să faci în ziua respectivă

Cum trebuie să te pregătești înainte de a te vaccina. Există restricții alimentare sau altceva de care ar trebui să ții cont? Până acum, peste 840.000 de români s-au programat la vaccinarea anti-coronavirus, etapa a doua.

Cum te pregătești înainte de vaccinare

Ce trebuie să faci în ziua în care urmează să te vaccinezi împotriva coronavirusului? Te poți comporta ca într-o zi oarecare, sau este nevoie de o pregătire specială? Cum a răspuns medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei.

„Nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară. În cazul vaccinurilor disponibile în acest moment în România – cele produse de Pfizer-BioNTech și Moderna – nu avem o conduită sau o limitare a unor obiceiuri”, a declarat pentru HotNews, Gindrovel Dumitra.

Acesta a precizat că vaccinul împotriva coronavirusului este ca orice activitate pe care o prestează o persoană în cursul zilei, adică ceva de rutină. Cu alte cuvinte, persoana care urmează să se vaccineze poate, în acea zi, să mănânce ce își dorește, fără nicio contraindicație.

Până acum, peste 840.000 de români s-au programat la vaccinare împotriva coronavirusului, în etapa a doua.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:
– individual direct în platformă – 329.984 de persoane
– prin intermediul medicilor – 152.774 de persoane
– telefonic, prin Call Center – 96.802 de persoane
– prin intermediul angajatorului – 262.740 de persoane din domenii esențiale.

Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 28 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1.Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 38.692, la un număr de 38.692 persoane din care:

– 20.917 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 17.775 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 609.396, la un număr de 534.346 persoane din care:

– 459.296 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 75.050 persoane vaccinate cu 2 doze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top