Connect with us
Doctorul Streinu-Cercel: "Ne așteaptă zile grele!"

Sanatate

Doctorul Streinu-Cercel: „Ne așteaptă zile grele!”

Adrian Streinu-Cercel, manager la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat că urmează o perioadă dificilă și riscantă pentru români. Acesta le sugerează să respecte cu strictețe de Paște măsurile impuse de autorități. De asemenea, medicul spune că cel mai bun lucru pe care-l putem face e să nu ieșim din casă și să evităm orice vizită în aceste zile.

Doctorul-Streinu Cercel: „Ne așteaptă zile grele!”

Streinu-Cercel susține că situația care va urma depinde doar de cetățeni și de felul în care vor alege să-și petreacă Paștele. El susține că vizitele la rude și contactul oamenilor pot duce la un adevărat dezastru. De aștfel, medicul face un apel către cetățeni: să aleagă responsabil ce vor face în aceste zile. Ei trebuie să se gândească și la sistemul sanitar, care va fi asaltat de infecțiile cu coronavirus.

„Problema e ce avem noi de gând să facem. Ne așteaptă câteva zile grele pe noi, cei din serviciul sanitar. Îi așteaptă zile grele și pe cei care trebuie să stea acasă. Nu ieșiți din casă! Nu vă întâlniți cu cei care vin de pe stradă. Pot să fie contaminați, pot să nu fie contaminați. Nu vă jucați cu focul”, a declarat medicul.

Streinu-Cercel critică dur înţelegerea dintre Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă; aceasta prevede ca Sfintele Paști și Lumina să fie distribuite către credincioși de către personalul clerical și voluntari. Medicul crede că, în acest fel, riscul de propagare a virusului crește. El atrage atenția și spune că ar fi păcat să dăm cu piciorul la toate eforturile făcute până acum. Pe lângă faptul că ne protejăm pe noi, arătăm susținere și față de sistemul medical, care ar putea fi suprasolicitar, ceea ce ar conduce la un dezastru.

„Nu e vorba doar despre părinți. E vorba despre niște persoane neverificate care, vor merge din poartă în poartă. E ca și cum am scoate pe cineva din carantină și l-am trimite. De ce trebuie să colportăm noi virusul de colo colo? Pentru ce anume? Până să se facă una, alta, se mai scoate masca, se mai strănută. În momentul în care ai luat paharul, l-ai luat cu virus cu tot. Dacă vă asumați riscul, trebuie să vă asumați riscul să vă îmbolnăviți.”

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top