Connect with us
Indicații de la OMS. Cum am putea scăpa de carantină

Sanatate

Indicații de la OMS. Cum am putea scăpa de carantină

Situația provocată de pandemie la nivel mondial este tot mai gravă. Numărul de cazuri este în creștere continuă, după ce în vară a scăzut și s-a putut desfășura așa cum trebuie activitatea turistică în majoritatea statelor. Cu toate acestea, lucrurile au scăpat de sub control și cazurile de infectare sunt tot mai multe, motiv pentru care a fost reintrodusa carantina în multe zone. Reprezentanții OMS susțin că această măsură ar putea prevenită dacă suntem responsabili.

Cum putem preveni măsura de carantină

Din cauza faptului că lucrurile au scăpat de sub control, carantina a fost impusă din nou în unele state. Astfel, deplasarea oamenilor în afara locuinței a fost limitată și mai multe măsuri de prevenire stricte trebuie respectate, pentru ca riscul răspândirii virusului să scadă.

Reprezentanții OMS cred, totuși, că măsura carantinării ar putea fi prevenită și aceasta ar trebui să reprezinte o măsură extremă, care să fie impusă când nu se mai poate face nimic. Hans Kluge, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa le-a transmis oamenilor să facă tot ce pot pentru a respecta regulile așa cum trebuie pentru a scăpa atât de statul în casă, dar și pentru a preveni creșterea numărului victimelor.

Hans Kluge a declarat că dacă 95% dintre oameni ar purta mască, în loc de procentul actual de 60%, „nu ar fi nevoie de carantine”. Specialistul a explciat că masca de protecție nu este remediul pentru tot, ci trebuie corelată și cu alte măsuri, însă este important să avem nasul și gura acoperite în prezența altor oameni.

Directorul OMS în Europa a menționat că sute de milioane de oameni trăiesc în carantină și din această cauză au de suferit economia, locurile de muncă, serviciun de sănătate, ceea ce produce daune considerabile și intensifică afecțiunile mentale, abuzul de substanțe și violența domestică.

Sistemul medical este la capătul puterilor. Săptămâna trecută au murit peste 29.000 de oameni în Europa, o victimă la fiecare 17 secunde, a spus Hans Kluge. Italia a înregistrat 753 de morți miercuri. Polonia a raportat astăzi 637 de morți, un număr record de decese pentru a doua oară consecutiv. În Franța, 95% din locurile din spitale sunt pline, oar Elveția deja a ajuns la capacitatea maximă.

Directorul OMS este, totuși, optimist, explicând că Europa este pe drumul cel bun. Conform spuselor lui, restricțiile adoptate pe continent au dus la reducerea numărulul de cazuri săptămânale, de la 2 milioane la 1,8 milioane. Totuși, recomandă tuturor să fie vigilenți.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top