Connect with us
Medicament nou folosit în tratamentul pentru COVID-19. Speranță de viață pentru cazurile grave

Sanatate

Medicament nou folosit în tratamentul pentru COVID-19. Speranță de viață pentru cazurile grave

Un medicament antiinflamator, folosit pentru tratarea gutei ar putea fi utilizat și în tratamentul împotriva coronavirusului. Este vorba de colchicină care urmează să fie testată în Marea Britanie pentru a se vedea dacă are efectul scontat pentru pacienții bolnavi de COVID-19.

Medicament nou folosit împotriva coronavirusului

Colchicina, un antiinflamator folosit pentru tratarea gutei ar putea fi folosită și în tratamentul împotriva noului coronavirus. Medicamentul va fi testat în cadrul unui studiu clinic cu cel puțin 2.500 de pacienți din Marea Britanie.

Este vorba despre studiul Recovery considerat cel mai mare studiu clinic din lume de tratamente pentru pacienții spitalizați cu noul coronavirus.

Conform oamenilor de știință, inflamația joacă un rol important în tratamentul împotriva acestui virus și poate reduce decesele în cazul persoanelor cu forme grave de COVID-19.

Colchicina are acțiune antiinflamatorie specifică în criza acută de gută. De asemenea, se administrează în profilaxia crizelor acute de gută la pacienţii cu gută cronică, atunci când se începe un tratament hipouricemiant.

 Județele cu cele mai multe cazuri de coronavirus

În România numărul cazurilor de infectare cu noul virus este, în continuare, unul ridicat. Rata infectărilor la mia de locuitori se menține ridicată.

Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureşti a raportat și vineri cele mai multe îmbolnăviri COVID în ultimele 24 de ore – 1.283.

Următoarele județe cu un număr mare de îmbolnăviri sunt județele Constanţa – 536, Cluj – 434, Ilfov – 431, Braşov – 428, Prahova – 408, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Harghita – 48, Gorj – 54, Covasna – 60.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.081.557 de teste. Dintre acestea, 33.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 20.669 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.352 la cerere.
Pe teritoriul României, 46.389 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.952 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 70.150 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 62 de persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.859 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 618 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top