Pregatiți-vă! Au anunțat deja al doilea val! Când se va întâmpla

04.04.2020
Pregatiți-vă! Au anunțat deja al doilea val! Când se va întâmpla

Șeful catedrei de Epidemiologie de la UMF Timișoara, Emilian Damian Popovici, a vorbit la un post de televiziune despre un al doilea val de coronavirus ce ar urma să vină în România. Când se va întâmpla și ce recomandări ne face acesta?

Emilian Damian Popovici a spus la Digi 24 că un al doilea val al epidemiei de coronavirus este prevăzut pentru luna noiembrie a acestui an. Șeful catedrei de Epidemiologie din cadrul UMF Victor Babeș din Timișoara, care este și vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, a recomandat că trebuie să fim vigilenți și să respectăm măsurile de protecție.

„Ne vom confrunta cu al doilea val, cel mai probabil. Acesta va veni în luna noiembrie și vorbim de un nou val pentru că nu vom reuși să avem un vaccin complet funcțional până atunci. Trebuie să ne obișnuim să fim vigilenți și să respectăm măsurile de protecție normală, până atunci.

În vară, nu va fi necesară protecția măștii, dar rămân celelalte metode prin care ne vom proteja. În noiembrie va crește din nou numărul de îmbolnăviri, dar sper că autoritățile vor fi pregătite atunci.”, a declarat la Digi 24 Emilian Damian Popovici, șeful catedrei de Epidemiologie UMF Timișoara.

Bilanțul de până acum al pandemiei de coronavirus în lume

Pandemia de coronavirus a ucis cel puţin 60.000 de oameni în întreaga lume, dintre care aproape trei sferturi în Europa, de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP din surse oficiale sâmbătă.

În total au fost înregistrate 60.457 de decese, dintre care 44.132 în Europa, cel mai afectat continent. Italia este ţara cu cele mai multe decese din lume (14.681), urmată de Spania (11.744), Statele Unite (7.159), Franţa (6.507) şi Regatul Unit (4.313) ). De la începutul pandemiei de Covid-19, 1.130.204 de cazuri au fost declarate oficial la nivel mondial, dintre care mai mult de jumătate în Europa (610.846), 290.219 în Statele Unite şi Canada (7.325 de decese în ambele ţări ) şi 115.777 în Asia (4.124 de decese).