Connect with us
Rafila, declarații surprinzătoare: "Numărul real de cazuri de COVID este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat!"

Sanatate

Rafila, declarații surprinzătoare: „Numărul real de cazuri de COVID este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Stategică pe 16 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane purtătoare de Covid-19. Dintre acestea, 16.071 de persoane au fost declarate vindecate și externate, iar  1.437 au decedat. Cu toate acestea, profesorul Rafila susține că numărul de persoane infectate cu coronavirus ar fi cu mult mai ridicat, de respectiv 10-20 de ori mai mare.

Rafila, declarații surprinzătoare: „Numărul real de cazuri de COVID este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat!”

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus ar fi mult mai mare decât cel precizat de statisticile oficiale, probabil de chiar 10 sau 20 de ori. Astfel, persoanele netestate și asimpotmatice ar modifica aceste statistici.

„Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a spus Alexandru Rafila.

De la începutul pandemiei, au fost depistate pestev 22.ooo de cazuri, în condițiile în care sunt supuse testării doar persoanele care prezintă simptome de coronavirus și sesizează cadrele medicale, precum și cele din categorii bine definite: personal medical, diabetici, pacienți oncologici, cu dializă, persoane expuse riscului de infectare.

Rafila a explicat că nu ar fi utilă testarea la scară largă, pentru că, între timp, persoanele respective s-ar putea infecta. De asemenea, unele dintre ele s-ar putea afla în perioada de incubație, ceea ce vor determina un rezultat negativ al testului, ceea ce le va oferi siguranța să intre în contact cu alte persoane pe care, ulterior, să le infecteze.

Testarea pentru anticorpi

Cât despre testarea pentru anticorpi, profesorul a explicat că această acțiune va ajuta la stabilirea ratei mortalității, la detectarea celor mai afectate zone. Ulterior, numărul de decese va fi raportat la un număr de infectări mai mare, ceea ce ar determina, automat, o rata mai mică a mortalității, față de cea din prezent, de 6%.

Este importantă, să vedem ce procent din populaţie a trecut prin boală, unde a fost mai frecventă trecerea prin boală şi care au fost categoriile cele mai afectate. Mai mult, în urma acestei testări, putem să revedem şi cifrele legate de mortalitate. Ulterior raportezi decesele la numărul de cazuri care rezultă în urma studiului de seroprevalenţă.”, a explicat Rafila.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top