Connect with us
Virgil Musta:"Ne așteptăm ca, într-adevăr, numărul de cazuri să crească!"

Sanatate

Virgil Musta:”Ne așteptăm ca, într-adevăr, numărul de cazuri să crească!”

Virgil Musta, medic primar Boli infecțioase, susține că evoluția depinde cel mai mult de comportamentul oamenilor. Deși au fost impuse mai multe măsuri pentru a evita răspândirea infectării cu Covid-19, Musta susține că oamenii nu sunt responsabili și nu respectă aceste reguli. Astfel, el avertizează că urmează o perioadă destul de dificilă pentru români și că vârful pandemiei este pe cale să fie atins.

Virgil Musta:”Ne așteptăm ca, într-adevăr, numărul de cazuri să crească!”

Medicul Virgil Musta declară că oamenii nu au respectat distanțarea socială de Paște, ceea ce va determina o adevărată creștere a cazurilor de infectare.

„În ultimul timp aceste reguli au fost încălcate, au fost diminuate, și atunci ne așteptăm ca, într-adevăr, numărul de cazuri să crească mai mult. Probabil că vârful va fi peste două-trei săptămâni. În ceea ce privește numărul de cazuri, nu știu, totul depinde de noi.”, declară Virgil Musta.

Specialistul trage un semnal de alarmă asupra medicilor. Primele semne ale bolii, tusea, febra sau durerea în gât. Astfel, medicul crede că este foarte important ca boala să fie surprinsă în faza incipientă, înainte ca virusul să provoace în organism tulburări funcționale sau organice grave. De altfel, sugerează oamenilor să ceară sfatul unui specialist de la primele simptome.

„În momentul când avem aceste simptome, este bine să ne prezentam intr-un serviciu de specialitate, ca să analizeze dacă într-adevăr pot aparține infecției cu COVID sau nu. Iar dacă da, recomand tuturor medicilor care lucrează în aceste servicii pre-COVID, adică înainte de a fi diagnosticați cu testele specifice să administreze o terapie patogenică de profilaxie a tulburărilor de coagulare care se pare că sunt implicate în evolușia severă a bolii și a sindromului inflamator intens.”, a mai precizat Virgil Musta.

Medicul își sfătuiește colegii să își păstreze calmul și să gestioneze așa cum trebuie situația, pentru că sunt cei mai importanți în lupta cu virusul și au cea mai mare responsabilitate.

 

 

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Niculescu Ana

    2020-04-23T18:48:17+03:00 at 18:48

    Si tie cati pacienti sa-ti mai moara?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top