Connect with us
DNA va cere arestarea preventivă în lipsă a lui Sebastian Ghiță, după ce acesta nu s-a prezentat la sediul IPJ Ploiești

Știri

Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la sediul IPJ Ploiești. DNA va cere arestarea lui

Sebastian Ghiță nu s-a prezentat, joi, la sediul IPJ Ploiești, așa cum îl obliga măsura controlului judiciar ce i-a fost impusă în dosarul în care este acuzat de șantaj și dare de mită. Autoritățile au trimis ÎCCJ documentele prin care anunță că fostul deputat a încălcat termenii ordonanței impuse de DNA.

Sebastian Ghiță trebuie să se prezinte, joi, la ora 10.30, la sediul IPJ Prahova, în cadrul vizitei săptămânale prevăzute de controlul judiciar. Ofițerii prahoveni l-au așteptat pe fostul parlamentar la ora stabilită și l-au căutat și acasă, însă Ghiță nu a fost de găsit. Aceasta este prima oară când omul de afaceri încalcă prevederea privind faptul că trebuie să semneze o dată pe săptămână la sediul IPJ Prahova.

Surse din DNA au declarat că procurorii anticorupţie vor cere din nou arestarea preventivă în lipsă a lui Sebastian Ghiţă. Aceasta va fi a doua oară când când DNA va cere emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele parlamentarului.

Sebastian Ghiță a încălcat controlul judiciar și pe 21 decembrie

Sebastian Ghiță a încălcat și pe 21 decembrie o prevedere a controlului judiciar. Acesta nu s-a prezentat când a fost citat în faţa procurilor DNA Ploieşti, după ce cu două zile înainte semnase la IPJ Prahova.

Instanța supremă a respins marți cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat, însă a menținut măsura controlului judiciar pe cauţiune. Sebastian Ghiță are în continuare și interdicție de a părăsi țara.

Pe 16 decembrie, un complet de trei judecători au decis suspendarea interdicției de a părăsi țara, una din obligațiile controlului judiciar pe cauțiune.

Fostul deputat este căutat din 21 decembrie, când nu s-a prezentat la sediul DNA Ploiești unde era citat în dosarul vizitei fostului premier britanic Tony Blair în România. Pe numele lui Ghiță a fost emis atunci un mandat de aducere.

Poliţiştii l-au căutat pe Sebastian Ghiţă atât la locuinţa sa din Ploieşti, cât şi în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit. Pe 22 decembrie anchetatorii au anunțat ÎCCJ că fostul parlamentar a încălcat termenii controlului judiciar pe cauțiune.

Miercuri, Ghiță a apărut într-o înregistrare video în care susține că a fost amenințat de procurori și a atacat-o din nou pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Știri pe același subiect:

Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la Poliție pentru controlul judiciar
Sebastian Ghiță este dispărut, dar apare la televiziunea sa
Dispariția lui Sebastian Ghiță: Poliția spune că nu sunt date că ar fi ieșit din țară
Liviu Dragnea, despre înregistrarea lui Ghiță: „Nu iau în râs declarațiile lui”
Sebastian Ghiță, pierdut de polițiștii de la filaj pe DN1. Șoferul acestuia, audiat la IPJ Prahova

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top