Connect with us
Bacalaureat 2020. Când și cum se va desfășura examenul

Social

Bacalaureat 2020. Când și cum se va desfășura examenul

Pandemia de coronavirus a provocat schimbări în numeroase domenii. Printre acestea, se numără și învățământul, care este supus unei grele încercări. Au fost luate mai multe măsuri în vederea desfășurării optime a activității didactice, printre care închiderea școlilor. Cu toate acestea, examenul de bacalaureat 2020, va fi susținut în regim fizic. Ministrul educației a vorbit despre desfășurarea acestui examen, despre măsurilede protecție ce vor fi impuse și a anunțat data exactă a lui.

Bacalaureat 2020. Când și cum se va desfășura examenul

Deși sunt voci care au solicitat anularea sau amânarea acestui examen, Monica Anisie a respins această idee. Astfel, a stabilit ca examenul de bacalaureat 2020 să se desfășoare la data de  22 iunie. Vor fi susținute prima dată probele scrise, urmate de cele orale.

Anisie a anunțat că programa de anul acesta va cuprinde mai puțină materie decât până acum, Astfel, elevii vor susține examenul doar din noțiunile învățate pe semestrul I. Ministrul spune că, în scurt timp, va fi publicat şi calendarul pentru examen.

Va fi organizată o perioadă de pregătire pentru examen. Astfel, elevii doritori își vor anunța prezența și va fi organizată o listă completă. Pregătirea se va desfășura în condiții optime, vor fi luate toate măsurile necesare evitării răspândirii coronavirusului. Vor fi organizate grupuri de maximum 10 elevi, distanțați fizic și care vor purta în mod obligatoriu măști. Fiecare sală de curs va fi dotată cu dezinfectant.

În ceea ce privește desfășurarea examenului, elevii vor respecta și aici distanțarea socială. Intrarea și ieșirea în săli se vor face prin zone diferite. Copiii vor purta măşti la examene şi vor fi supravegheaţi şi de un medic. Nu este exclus ca timpul de examen să fie prelungit, din cauza condiţiilor stresante la care vor fi supuşi elevii.

„Nu am transmis ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale. Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură.”, a declarat Anisie.

Elevii cu Covid-19 vor susține examenul în izolare

Și elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenul de bacalaureat, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă. Ministrul a declarat că ei pot fi izolați de ceilalți fie în săli diferite, fie în locul în care sunt izolați aceștia.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top