Connect with us

Social

Noi dezvăluiri despre relaxarea de la 1 iunie. Până la cât ar putea circula românii

Data de 1 iunie este una dintre cele mai așteptate, exact cum s-a întâmplat și vara trecută, când a fost planificată relaxarea restricțiilor. După o perioadă lungă de restricții și carantină de noapte, românii speră că vor primi vești mai bune din prima zi de vară și vor avea ceva mai multă libertate de circulație.

Propunerile de relaxare pentru 1 iunie

Despre data de 1 iunie se vorbește tot mai mult în ultima vreme, pentru că atunci vor avea loc mai multe relaxări. Restricțiile considerate dure de mulți în acest moment ar putea lua sfârșit în curând, dacă lucrurile evoluează așa cum trebuie în țara noastră și campania de vaccinare înaintează considerabil.

Conform anumitor surse, un comitete interministerial s-ar fi adunat vineri pentru a vorbi despre propunerile făcute în ceea ce privește relaxarea de la 1 iunie, vizate fiind domeniile Horeca, spațiul public, evenimentele publice și private.

Se pare că s-ar propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută. De altfel, autoritățile ar fi propus și reluarea evenimentelor publice și private cu capacitate maximă, în condițiile în care participanții sunt vaccinați.

Printre cele mai interesante propuneri ar fi renunțarea la masca de protecție la mare și la munte, dar și la serviciu, la birou, dacă persoanele dintr-o încăpere sunt vaccinate inclusiv cu rapelul.

Relaxarea carantinei de noapte

Alte surse au mai declarat că autoritățile ar fi propus chiar relaxarea carantinei de noapte. Astfel, din vară, românii ar putea circula până la ora 23.00 sau chiar până la miezul nopții, spre deosebire de acum, când avem liber doar până la 22.00, după care trebuie să motivăm deplasarea noastră.

Dacă această măsură va fi agreată, și operatorii economici vor putea să aibă un program mai lung decât în prezent, respectiv magazinele, terasele, restaurantele, care acum se închid cel târziu de la ora 21.00.

Autoritățile continuă să încurajeze oamenii să se vaccineze, explicând că imunizarea este singura soluție pentru revenirea la viața normală. Deși nu se va mai ține cont de numărul de 5 milioane de vaccinați, situația depinde de evoluția campaniei de vaccinare.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top