Connect with us
Raed Arafat, avertisment pentru români! Ne așteaptă o creștere masivă a cazurilor de infectare

Social

Raed Arafat, avertisment pentru români! Ne așteaptă o creștere masivă a cazurilor de infectare

În ultima perioadă, situația din România s-a complicat din cauza pandemiei de coronavirus. Cazurile de infectare cu noul virus au început să fie tot mai multe de la o zi la alta, motiv pentru care autoritățile responsabile au decis să impună noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Raed Arafat a intevenit și el cu declarații importante. Veștile aduse de șeful DSU nu sunt deloc unele bune, ci îi avertizează pe români cu privire la ceea ce ne va aștepta în perioada următoare.

Arafat anunță o creștere mare a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus

Raed, secretarul de stat în MAI, a declarat că nu exclude o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus, având în vedere evoluția acestui virus din ultimele zile. Mai mult, el a explicat că numărul de cazuri zilnice ar putea ajunge și la 10.000, ținând cont de faptul că deja ne aflăm pe un platop exclusiv de creștere, iar lucrurile pot scăpa de sub control în orice moment.

Cât despre Paște, Arafat a mărturisit că nimeni nu intenționează să-i țină în casă pe români sau să le ia dreptul de a participa la slujba de Înviere, însă totul depinde de cum va si situația atunci. În acest moment, specialistul spune că este mult prea devreme să se discute despre așa ceva, pentru că lucrurile se pot schimba rapid în orice moment.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a spus Raed Arafat.

Arafat, despre pașaportul de vaccinare

Cât despre pașaportul de vaccinare, pe care statele membre ale Uniunii Europene l-ar putea impune pentru a permite libertatea de circulație, subiect tot mai abordat în ultima vreme, Arafat spune că are o oarecare tentă de discriminare. Totuși, el speră că statele vor ajunge la decizia de a-i lăsa să circule liber pe cei care sunt vaccinați și să continue să impună carantina la cei care nu s-au imunizat.

Până când se va introduce această măsură, Raed Arafat ne reamintește că adeverința de vaccinare este valabilă atunci când călătorim. Mai important, el atrage atenția asupra faptului că ea poate fi falsificată, pentru că specialiștii își dau ușor seama.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top