Connect with us
Turiști români, întorși din drum la granița Greciei. La ce trebuie să fim atenți

Social

Turiști români, întorși din drum la granița Greciei. La ce trebuie să fim atenți

Sezonul vacanțelor în Grecia a început. Vara a sosit, iar oamenii deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Oamenii deja au început să meargă în Grecia pentru a-și petrece concediul, însă, de curând, situația s-a complicat și pe teritoriul elen, ceea ce a determinat autoritățile să impună reguli stricte pentru a ține sub control pandemia, având în vedere că unele state se confruntă din nou cu infectări numeroase și chiar și cetățenii de aici au ca destinații favorite Grecia. Astfel, mai mulți turiști români s-au arătat nemulțumiți de faptul că au fost întorși de la graniță din cauză că nu au avut asupra lor testul de coronavirus, fiind modificată brusc ora de la care intra în vigoare această condiție.

Turiști români, întorși din drum la granița Greciei. La ce trebuie să fim atenți

Grecia a introdus, inițial, testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas. Cu toate acestea, au schimbat reglementările și au decis că fiecare turist care intră în țară trebuie să aibă asupra lui un test de coronavirus negativ, care să demonstreze că este sănătos și nu reprezintă un pericol pentru restul oamenilor. Testul trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, ar fi trebuit să intre în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Cu toate acestea, românii și alți turiști ajunși la graniță în această noapte, sperând că vor putea trece în Grecia până la ora 6, au avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută. Au mers cu mașinile până la graniță și au aflat că nu pot intra în Grecia deoarece nu au făcut testele care să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus. Știau că sunt obligatorii de la ora 6 a acestei dimineți, dar autoritățile au pus în aplicare măsura însă de la miezul nopții, fără a transmite această modificare.

Ministerul Român de Externe a avertizat pe 3 iulie că Grecia poate schimba regulile de intrare pe teritoriul ei, fără preaviz, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19. Oamenii au fost foarte nemulțumiți de această schimbare bruscă, iar mulți dintre ei fie au renunțat la vacanță definitiv, fie au decis să facă testul de Covid-19 în Bulgaria.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top