Connect with us
Anunț important pentru români! Două state europene primesc doar turiști vaccinați

Externe

Anunț important pentru români! Două state europene primesc doar turiști vaccinați

Situația provocată de coronavirus la nivel mondial continuă să fie una extrem de dificilă și majoritatea statelor au impus reguli pentru a preveni răspândirea virusului. Pandemia de coronavirus continuă să facă victime, însă oamenii își pun speranța în  vaccinul anti-covid. În acest sens, Spania și Grecia au anunțat că intenționează să primească în 2021 doar turiști vaccinați, pentru a încuraja imunizarea.

Grecia și Spania primesc doar turiștii imunizați

Spania şi Grecia sunt două ţări europene, a căror economie este puternic influențată de turism. Din acest motiv, cele două state insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor, pentru a se asigura că turismul nu va mai avea din nou de suferit, iar oamenii se vor putea bucura de o vacanță în siguranță.

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a declarat joi că ţara sa insistă, pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, care să nu mai permită oricui să călătorească, decât celor care s-au vaccinat nu mai reprezintă un pericol pentru ceilalți. În prezent, se procedează așa cu testele PCR, care le oferă oamenilor posibilitatea să meargă în Spania.

„Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Grecia cere vaccinarea obligatorie pentru turiști

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că este de acord cu o astfel de măsură, care va ajuta statul elen să se redeschidă din punct de vedere turistic și le va permite oamenilor să se deplaseze liber, fără nicio restricție.

 „Putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta. Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top