Connect with us
Lockdown la Atena, după două săptămâni de la deschiderea școlilor

Externe

Lockdown la Atena, după două săptămâni de la deschiderea școlilor

Pandemia continuă să provoace pagube la nivel mondial, iar unele state sunt afectate decât altele. Deși Grecia se pregătește deja pentru sezonul estival, se pare că în Atena a fost declaratcun nou lockdown. Această măsură a fost adoptată în capitala elenă la doar două săptămâni de la deschiderea școlilor primare și a liceelor.

Carantină totală la Atena

Premierul Greciei a anunțat că s-a luat decizia instituirii unui lockdown total în Atena, dar și în regiunile din jurul Capitalei, pentru a stopa răspândirea cazurilor de coronavirus și pentru a ridica presiunea asupra sistemului sanitar. Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, susține că sistemul medical trebuie ferit de un nou colaps.

Astfel, Mitsotakis a anunțat public că din data de 11 februarie până la sfârșitul lunii, toate magazinele neesențiale se vor închide la Atena, precum și toate școlile. Oficialul a subliniat faptul că în zonele respective au fost întregistrate numere mari de infectări noi, precum și mai multe spitalizâri din cauza unei noi tulpini care accelerează răspândirea bolii.

Bisericile şi toate magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi staţiilor de benzină, se vor închide şi ele.

„Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice. Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide. (Motivele sunt) creşterea numărului de spitalizări în Attica şi apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea”, a spus Mitsotakis.

În urmă cu două săptămâni, școlile din Grecia au fost deschise, după ce au fost închise timp de două luni.

Israelul şi Grecia au încheiat, luni, un acord care le va permite cetăţenilor lor care s-au vaccinat împotriva Covid-19 să călătorească fără restricţii. Astfel, premierul grec a anunțat că le va permite tuturor israelienilor vaccinați să călătorească fără restricții în țara elenă.

Acest acord poate fi pus în aplicare din 20 februarie, după ce sunt reluate zborurile în Israel. Atena ar încerca să ajungă şi cu Marea Britanie la un acord similar cu cel cu Israelul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top