Știri
ULTIMA ORA. Primele sanctiuni dupa moartea lui Ekeng
Asa cum a anuntat, Raed Arafat si expertii din cadrul Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul M.A.I. au facut o analiza a celor intamplate cu Ekeng pe terenul de fotbal. Ministerul de Interne a finalizat raportul si se prevad primele sanctiuni.
Firma privata care a trimis ambulanta pe teren este sanctionata aspru de autoritati. Societatea privata a primit o amenda in valoare de 3.800 de lei pentru neregulile semnalate si ii poate fi suspendata autorizatia de functionare.
Iata ce scrie in comunicatul de presa trimis de Ministerul Afacerilor Interne:
„În urma acestui control au fost identificate următoarele:
– modificarea clasificării ambulanțelor, fără obținerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților), celelalte trei ambulanțe de tip B și C (destinate urgențelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de intervenții, inclusiv cele de urgență, se făceau cu ambulanțe tip A, care erau incomplet echipate.
– au fost identificare medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare.
BREAKING NEWS. VIDEO Un alt fotbalist moare pe terenul de fotbal, la doua zile dupa episodul Ekeng
Jucator de la Viitorul Constanta, marturisiri noi despre moartea lui Patrick Ekeng
– pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.
– reprezentanții firmei nu au putut preciza persoana responsabilă cu activitatea medicală prespitalicească de la nivelul societății.
Aceste aspecte reprezintă neglijențe și abateri grave care revin în sarcina societății comerciale care asigură servicii private de ambulanță, fapt pentru care au fost dispuse următoarele sancțiuni:
– suspendarea pe o perioadă de cel puțin 30 de zile a autorizației de funcționare a firmei private de ambulanță, până la remedierea tuturor deficiențelor.
– aplicarea de către DSU a unei amenzi în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea regimului privind reclasificarea ambulanțelor.
– aplicarea de către Direcția de Sănătate Publică a unei amenzi în valoare de 3.800 de lei pentru medicamentele expirate și modul de tratare a deșeurilor medicale.
– extinderea controlului de către Direcția de Sănătate Publică pe alte aspecte specifice sesizate, de competența acesteia.
Măsura suspendării autorizației urmează să fie dispusă, conform legii, de către Direcția de Sănătate Publică”.