Connect with us
Un bărbat a citit Biblia de șase ori în șase luni și inevitabilul s-a produs! Ce a pățit în scurt timp

Știri

Un bărbat a citit Biblia de șase ori în șase luni și inevitabilul s-a produs! Ce a pățit în scurt timp

Un bărbat a decis să se apuce de citit Biblia. Ceea ce i s-a întâmplat după ce a citit cartea de șase ori în decurs de șase luni întrece orice imaginație!

Problemele se adunau de la o zi la alta și parcă nimic nu mai mergea la fel. Și fiindcă nu mai era mult până la vacanța de vară, omul a decis să își ia o vacanță pentru suflet și să se apuce de citit Biblia.

A făcut asta o dată pe lună, timp de șase luni, fiindcă atâtea luni îi mai rămăseseră până la finalul anului.

Citind versetele și stând departe de stresul și agitația din viața de zi cu zi, bărbatul a reușit astfel să înțeleagă mai bine pildele din Biblie.

Apoi a decis să își schimbe modul în care gândește și percepe lucrurile din jur

Cu cât citea Biblia mai mult, cu atât își dădea seama că omul se are doar pe el. Astfel, el a constatat că nimic din lucrurile materiale nu contează și că fericirea nu stă în obiecte și lucruri, ci în suflet.

Oamenii de știință au studiat mai atent acest fenomen și au ajuns la concluzia că practicarea unei religii, cititul din Biblie sau rostirea unei rugăciune pot avea efecte terapeutice.

Citirea anumitor psalmi din Biblie te pot influența mai mult decât crezi. Astfel, potrivit unor specialiști care și-au dedicat timpul studierii acestui fenomen, Psalmul 22 are avea efecte mai mult decât benefice.

Acesta ajută atât corpul, cât și mintea să se vindece de diferite probleme.

Este și motivul pentru care, de cele mai multe ori, creștinii aflați la necaz citesc din Biblie sau spun cea mai puternică rugăciune și apoi așteaptă efectele: calmul interior, sufletesc.

Citeşte şi Un pasaj din BIBLIE cu referire la femei a fost scris mai târziu

Un pasaj important din biblie a fost „adăugat mai târziu”, afirmă un cercetător american. Pasajul respectiv face referire la rolul femeii în Biserică și posibilitatea de a deveni preot.

Pasajul cheie prin care li se spune femeilor că trebuie să tacă în biserică a fost folosit pentru a justifica interzicerea femeilor în preoție. Însă, se pare că acest pasaj nu este original și a fost scris mult mai târziu, nu de către apostolul Pavel, ci de către un „scrib B”, scrie The Telegraph.

Iată ce îi este atribuit apostolului Pavel în epistola către Corinteni, capitolul 14, verstul 34:

„Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea.”

Într-un articol publicat de Universitatea Cambridge săptămâna aceasta, academicianul Philip Barton Payne aduce ca dovadă la afirmațiile sale un simbol.

El a studiat Codex Vaticanus, una dintre cele mai vechi versiuni ale Bibliei grecești care încă mai există, și a identificat simbolul “distigme-obelos” lângă pasajul respectiv.

Scribii utilizau acest semn ca să identifice o adăugare care nu apărea într-un text original

De asemenea, cercetătorul a identificat și alte cazuri în care acest simbol a fost utilizat în Biblie, ba, mai mult, adăugarea făcută de „scribul B” nu este în concordanță cu Corinteni 11:5, care spune:

„Iar orice femeie care se roagă sau prooroceşte, cu capul neacoperit, îşi necinsteşte capul; căci tot una este ca şi cum ar fi rasă”. Potrivit acestui pasaj, femeile ar fi avut dreptul să propovăduiască.

Academicianul spune că încă o dovadă că pasajul nu a fost scris de apostolul Pavel este că apare diferit ca poziționare în alte versiuni, după versetul 40, spre finalul epistole, iar în unele versiuni nu mai apare deloc.

Criticii academicianului spun însă că pasajul respectiv nu lipsește din nicio variantă academic cunoscută, chiar dacă este poziționat în alte locuri.

„Faptul că alte manuscripte au acel pasaj în alt loc se poate explica prin faptul că un scrib la un moment dat a uitat să transcrie versetul și l-a adăugat mai târziu. Cert este că niciun alt manuscript care a supraviețuit nu omite ambele pasaje simultan”, a spus Pieter Lalleman, conferențial în studii biblice la Colegiul Spurgeon.

Dincolo de disputele academice și interdicțiile unui alt ev, Marea Britanie prin Biserica Anglicană dă dovadă de încredere în potențialul de sacralitate al femeii. În 2015, Reverendul Libby Lane (foto) a devenit prima femeie episcop din istoria religioasă modernă a țării.

1 Comment

1 Comment

  1. Aureliea

    6 februarie 2018 at 12:53

    Buna ziua am nevoie de ajutor,mă simt pierduta,nu știu ce să fac sau cu cine pot lua legătura!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top