Connect with us
Facebook închide conturi și pagini! Mark Zuckerberg a luat o decizie drastică

Știri

Facebook închide conturi și pagini! Mark Zuckerberg a luat o decizie drastică

Facebook se apucă de închis conturi! În contextul știrilor false propagate tot mai mult pe rețeaua de socializare, Mark Zuckerberg a luat o decizie drastică.

Șeful Facebook a anunțat că rețeaua va închide peste 270 de pagini și de conturi false, care aveau drept public țintă oameni din Rusia și vorbitori de limbă rusă din Uzbekistan, Azerbaijan și Ucraina. Și asta nu e tot.

Gigantul american are în plan să creeze în următoarele săptămâni o aplicație care să arate utilizatorilor dacă urmăresc vreo pagină controlată de trolii Moscovei.

Una dintre paginile care urmează să fie închisă are peste un milion de urmăritori.

Toate conturile false erau adiministrate de așa-numite ferme de troli. Acestea au ca scop distribuirea în mediul online de știri false și de materiale pro-Kremlin, iar în spatele acestora ar sta oameni de afaceri apropiați președintelui Vladimir Putin.

Decizia Facebook vine după scandalul uriaș Cambridge Analytica.

Facebook închide conturi false după cel mai mare scandal în care a fost implicată

Facebook a fost implicat într-un scandal imens, după ce s-a aflat co firma britanică Cambridge Analytica s-a folosit de datele persoanale a 50 de milioane de utilizatori de Facebook fără consimțământul acestora, pentru campania preidențială a lui Donald Trump, din 2016.

În acest context, Mark Zuckerberg va fi audiat de Comisia pentru energie și comerț a Camerei Reprezentanţilor si în Congresul american.

Data stabilită pentru audiere este 11 aprilie. Zuckerberg este chemat pentru a da explicații despre rolul rețelei de socializare în procesul de exploatare a datelor persoanale efectuată de compania Cambridge Analytica.

Facebook are nevoie de „câțiva ani” pentru a rezolva problemele semnalate după colectarea datelor a peste 50 de milioane de utilizatori de către firma Cambridge Analytica, a apreciat luni Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul general al companiei.

„Cred că acum oamenii se concentrează în mod corect asupra unor riscuri și dezavantaje. Cred că vom ieși din această groapă, dar va dura câțiva ani.

Mi-aș dori să putem rezolva toate aceste probleme în trei sau șase luni, dar realitatea este că soluționarea unor chestiuni va dură mai mult timp”, a spus Mark Zuckerberg.

Citește și: Un nou tip de înselătorie circulă pe Facebook. Ce spun specialiștii

1 Comment

1 Comment

  1. Adi

    2018-04-05T10:23:43+03:00 at 10:23

    Bai cretineilor , va Închide fakebook conturile de falși….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top