Connect with us
Adeverință angajator pentru a merge la muncă printr-o localitate în carantină

Utile

Adeverință angajator pentru a merge la muncă printr-o localitate în carantină

Situația din România este una destul de dificilă. Deși au fost impuse mai multe măsuri de prevenire, încă nu au apărut rezultatele și nu pare să se fi schimbat prea multe, având în vedere că noile cazuri de infectare sunt tot mai multe. Cu toate acestea, lucrurile sunt mult mai grave în unele localități decât în altele, rata de incidență crescând considerabil. Astfel, s-a impus acolo carantină locală, pentru a prevenir răspândirea bolii. Trebuie să știi că pentru a trece printr-o astfel de localitate pentru a ajuns la muncă, vei avea nevoie de adeverință de angajator. Iată modelul.

Cum se completează o adeverință de angajator

Mai multe localități din țara noastră au fost carantinate, după ce rata de incidență a ajuns la valori critice în ultima perioadă, cu mult peste 3 la mia de locuitori. Astfel, autoritățile au decis că în unele zone trebuie impuse măsuri suplimentare, pe lângă cele adoptate la nivel național, pentru ca situația să revină la normal.

Astfel, în localitățile carantinate, circulația este restricționată și pe timpul zilei, nu decât noaptea, așa cum este în cazul celorlalte zone. Astfel, oamenii pot ieși din case doar pentru motive întemeiate cum ar fi deplasarea la serviciu, în scopul efectuării de servicii medicale, pentru achiziționarea de bunuri alimentare, reparația sau alte servicii ale mașinii.

În cazul în care traseul spre locul de muncă trece printr-o localitate carantinată, o persoană poate folosi o adeverință de la angajator pentru a ajunge la destinație, fără a staționa în zona respectivă. Grupul de Comunicare Strategică a comunicat faptul că cineva care nu domiciliază într-o localitate aflată în carantină și dorește să traverseze o astfel de zona, poate prezenta o adeverință de la angajator care să ateste faptul că drumul spre serviciu cuprinde și acea localitate. În adeverința de angajator trebuie stabilite căile de circulație pentru tranzit.

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat și că modelul adeverinței este cel care a fost folosit și în perioada stării de urgență. Măsura se aplică și în cazul celor care vor să tranziteze localitățile carantinate din jurul Bucureștiului pentru a ajunge la muncă.

În adeverința de la angajator se trec numele, prenumele, locul de muncă, adresa la care se află acesta, valabilitatea adeverinței, precum și data din ziua respectivă și informații despre anagajator.

Pentru a descărca adeverința, intră aici.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top