Connect with us
Amenajări interioare garsoniere. Cum gestionezi frumos și practic un spațiu mic

Utile

Amenajări interioare garsoniere. Cum gestionezi frumos și practic un spațiu mic

Amenajări interioare garsoniere. Și cu un spațiu mic se pot face minuni. Indiferent de cum privești o încăpere, cu puțină imaginație, cu simț estetic, și cu mult bun gust, poți transforma un spațiu mic în unul fabulos și practic în același timp.

Cum amenjezi o garsonieră

Amenajarea unei garsoniere poate fi o adevărată provocare, dacă vrei să scoți maximum dintr-un spațiu mic. Nu e ușor, dar rezultatul merită întotdeauna. Există o mulțime de trucuri pe care le poți folosi ca să profiți de fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție.

În primul rând trebuie să profiți cât mai mult de lumina naturală. Dacă o ai, ești un proprietar norocos. Las-o să intre în casa ta. Regula e următoarea: cu cât o încăpere este mai mică, cu atât are nevoie de o fereastră mai mare. Totodată, evită să pui perdele închise la culoare. Poți opta pe varianta zaluzelelor în diferite forme și stiluri, pe care le poți ridica la nevoie.

Lasă pereții albi, sau optează pentru un tapet cu model reliefat, care imită cărămida albă.

Un sfat prețios este să folosești spațiul pe verticală. Dacă faci amenajarea pe orizontală, vei lăsa nefolosit aproape un sfert din spațiul disponibil.

Dulapuri suspendate și etajere înalte

Optează pentru dulapuri suspendate și etajere montate pe toată înălțimea pereților.

De asemenea, dacă ai garsonieră este indicat să mergi pe varianta open space. Poți delimita dormitorul de camera de zi folosind un paravan perforat, care va arăta bine, dar va fi și practic.

Un element foarte important sunt corpurile de iluminat. Este indicat să folosești corpuri încastrate în mobilier, cu lumină rece în bucătărie și baie, și cu lumină caldă în zona de dormit.

Pentru a maximiza spațiul de garsonieră, trebuie să optezi pentru un mobilier multifuncțional. O canapea modulară, o masă extensibilă de perete, și o măsuță de cafea cu spațiu de depozitare.

Este recomandat să eviți mobilierul masiv în culori închise. Îți va transforma casa într-un beci.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top