Connect with us
Sfaturi despre cum să economisești bani. Învață să fii mai chibzuit

Utile

Sfaturi despre cum să economisești bani. Învață să fii mai chibzuit

Cu toții ne facem griji cu privire la bani și la faptul că ar putea urma vremuri grele, care să ne prindă fără nicio economie. Dacă spunem că nu ne ajung banii, ce-ar fi să ne gândim la cheltuielile pe care le facem? Poate cheltuim prea mult, poate unele dintre cheltuieli sunt nesjustificate și ar trebui să ne mai strângem. Ține cont de mai multe trucuri prin care poți face economii consistente, chiar dacă la început va fi mai greu să te abții de la unele obiceiuri care te costau până acum.

Cum să fii mai atent la bani

Pentru a fi sigur că ai ceva pus deoparte pentru vremurile mai puțin plăcute, fii atent la ce îți consumă cele mai multe finanțe. Pentru a fi mai organizat și pentru a ține cont de fiecare leu cheltuit, scrie totul într-o agendă. Analizează în ce direcție au mers banii până la un anumit moment și unde ar fi trebuit să fii puțin mai chibzuit. Fă mai multe categorii precum cheltuieli urgente, cheltuieli mari, cheltuieli medii, dar și cheltuieli mai puțin importante. Astfel, vei observa unde este problema și unde se investește prea mult.

Când mergi la cumpărături, fă-ți mereu lista de acasă. Pe lângă faptul că nu vei rata nimic și vei cumpăra tot ce ai nevoie, vei economisi. Evită să cumperi lucruri de care nu ai nevoie doar pentru că au un preț atractiv sau presupui că le vei găsi o întrebuințare și pune acei bani rămași la pușculiță. Dacă te lași luat de val la cumpărături, există șanse reale să irosești mult din bugetul tău. În plus, fii atent la ofertele magazinelor, vânează fiecare discount și achiziționează alimente și produse la cel mai bun preț.

Renunță la anumite alimente care nu îți fac bine. Elimină din alimentația ta dulciurile în exces, mâncarea de tip fast food și alte alimente nesănătoase. Ele nu sunt decât scumpe, ci și foarte periculoase. În locul acestora, cumpără fructe, legume, care sun și mai ieftine și te ajută să economisești, și mult mai sănătoase. În plus, ai putea să gătești mai mult și să nu mai cheltui banii pe mâncarea din oraș. Nu renunța complet la poftele tale, uneori meriți să ai parte și de puțin răsfăț.

Unește-ți economiile cu alți membri ai familiei. În special pentru un soț și o soție, această metodă este foarte utilă. Faceți-vă planuri de vacanță, planuri de viitor, gândiți-vă la achiziții importante pentru voi, pentru casă și copii și apucați-vă de treabă. Unde-s doi, puterea crește, deci veți funcționa mai bine într-o echipă, mai ales când vă gândiți că aveți motive pentru care să faceți astfel de eforturi.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top