Connect with us

Știri

Soferii vor avea prima aplicatie pentru verificarea conditiilor de drum

Motiv de bucurie pentru toti soferii din Romania. Va fi disponibila pana la sfarsitul acestei ierni o aplicatie online care va permite vizualizarea conditiilor de circulatie pe reteaua de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Vesti bune! O aplicatie care le va arata soferilor din Romania conditiile de circulatie pe reteaua de Autostrazi si Drumuri Nationale va functiona pe pagina de internet a Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale. Aceasta va oferi informatii in timp real celor interesati.

VEZI SI: Aplicatie CFR: Informatii in timp real despre trenurile aflate in circulatie

VEZI SI: Aplicatie inedita! Ne anunta cum sa ne imbracam cand plecam de acasa

,,Vom avea practic o harta a Romaniei unde se va vedea reteaua de drumuri si autostrazi, soselele cu probleme vor figura cu rosu pentru a atrage atentia, cu un simplu click toti cei interesati vor vedea ce se intampla in acea zona, cu ce viteza bate vantul, se va vedea cate utilaje actioneaza pe aceste sectoare. Daca vrem sa vedem si cum sunt cheltuiti banii statului, pe aceasta harta vom avea si cele 304 de baze de deszapezire ale CNADNR dar si stocurile de sare, nisip si clorura de calciu. Vor fi disponibile si informatii despre flota de utilaje si starea tehnica a acesteia. Va fi totul transparent pentru toti”, a explicat pentru RRA, ministrul Dan Costescu, potrivit turdanews.net.

Aplicatia in cauza va fi disponibila si pentru circulatia feroviara si va arata ce sectii sunt inchise, ce trenuri sunt oprite pe traseu si la ce kilometru si eventual care este estimarea pentru reluarea circulatiei pe respectivele tronsoane.

In plus, vor fi afisate date si despre traficul aerian si situatia de pe aeroporturi, a mai precizat la RRA ministrul transporturilor, Dan Costescu.

De asemenea, pe site-ul Politiei de Frontiera poate fi accesata o noua aplicatie care configureaza traseul catre punctele de trecere a frontierei cu valori de trafic scazute, a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de politie Monica Dajbog.

CITESTE SI: Decizie uluitoare! Uber, parteneriat cu Airbus

CITESTE SI: WhatsApp renunta la taxa anuala! Aplicatia devine gratuita

„Pentru romanii care vor tranzita punctele de frontiera in aceste zile, reamintim ca pe site-ul Politiei de Frontiera a fost introdusa o sectiune unde este afisata media timpilor de asteptare in toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducatorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cat mai putin aglomerat. Pentru a veni in sprijinul celor care intra sau ies din tara, incepand de astazi este functionala o noua aplicatie online, care poate fi accesata de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tableta, cu acces la internet. Aplicatia foloseste modul de navigatie furnizat de Google Maps, putandu-se configura traseul catre un anumit punct de trecere a frontierei ce inregistreaza valori de trafic scazute. Timpii de asteptare din punctele de frontiera sunt actualizati in timp real, pe aplicatie aparand trasee de culoare verde — acolo unde timpii de asteptare sunt de pana in 20 de minute, de culoare galbena — unde timpii de asteptare sunt intre 20 si 60 de minute si de culoare rosie — unde timpii de asteptare sunt de peste 60 de minute”, a declarat Monica Dajbog, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul MAI.

In aceste conditii, oricine detine un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, a tinut sa precizeze aceasta.

Sursa foto phonoloblog.org

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top