Știri
Erori in machiaj. Cum sa va puneti in valoare frumusetea fara sa exagerati
„Cu exceptia prezentarilor pe podium, unde avem uneori libertatea de a „exagera”, iata cateva aspecte care pot atrage atentia intr-un mod negativ asupra machiajului nostru:
Tenul
1. Tenul uscat si deshidratat – cand pielea este deshidratata arata imbatranita. Inainte de a aplica machiaj hidratati intotdeauna corespunzator tenul.
2. Diferentele de culoare de la nivelul tenului, neestompate (cearcanele, cuperoza, tenul palid). Aplicati un corector lichid verde pentru a estompa cuperoza, un o primer roz-violet pentru un ten palid, iar pentru cearcane atentie la iluminarea excesiva a zonei ochilor prin folosirea unui corector prea deschis (aspectul de ochi panda), mai ales a pungilor de sub ochi, putandu-le conferi astfel un volum şi mai mare.
3. Diferenţa de culoare după aplicarea fondului de ten între faţă şi restul corpului dă un aspect ciudat şi nefiresc, de aceea alegerea acestuia este extrem de importantă, precum şi armonizarea lui cu nuanţa pielii. Nuanta care „dispare” este cea corecta.
4. Pe timpul zilei evitati corecţiile prea vizibile la nivelul feţei, precum si fardurile sidefate.
5. De asemenea, iluminarea si folosirea unei pudre sidefate pe zonele care sunt deja voluminoase si accentuarea acestora (ex.: o frunte deja lata, un nas proeminent, o barbie dubla etc.) trebuie evitate.
Ochii
1. Fardul de pleoape neestompat si delimitarea vizibila a culorilor pe pleoapa este o greseala intalnita frecvent in machiaj.
2. Genele incarcate excesiv de mascara dau un aspect neingrijit si nerafinat.
3. Nu folositi farduri sidefate si machiaj excesiv in timpul zilei, mai ales la lumina naturala.
4. Folosirea produselor prafoase si pudrarea excesiva duc la accentuarea ridurilor, mai ales din jurul ochilor, cu precadere la persoanele de varsta a III a.
5. Creionul si fardurile inchise la culoare pot face uneori ochii obositi sa arate si mai rau.
6. Luminarea unei arcade deja proeminente si, eventual, aplicarea unui fard deschis la culoare si sidefat pe aceasta da un aspect inestetic.
7. Pentru ochii globulari evitati culorile deschise si sidefate, precum si creionul alb pe conjunctiva ochiului pentru ca mareste si mai mult.
Sprancenele
1. Sprancenele conturate cu negru, nu fac altceva decat sa inaspreasca fizionomia.
2. Evitati sprancenele conturate excesiv, stilul „carioca” , mai bine un aspect natural decat unul artificial sau vulgar
3. Pentru persoanele blonde si cu tenul deshis la culoare, nuanta pentru sprancene recomandata este kaki, in locul nuantelor de maro
4. Asortati nuanta sprancenei cu machiajul ochilor si cu nuanta parului
CITESTE SI: Tutorial video. Beauty tips in aplicarea eyeliner-ului lichid
CITESTE SI: Tutorial video. Machiajul cu aerograful – „Airbrush make-up”
Pometii
1. Nu compensati paloarea pielii cu prea multa culoare. Un fard de obraz roz transparent va incalzi pielea, fara sa para ca aveti o masca.
2. Pometii sidefati excesiv pe timpul zilei sunt total nepotriviti, mai ales la lumina naturala.
3. Blush-ul de frumusete nu il aplicati mai aproape de doua degete de nas şi nu mai jos de colţul gurii.
Buzele
1. Folositi balsam de buze si evitati culorile sidefate şi glossul pe buzele ridate sau “creponate”.
2. Conturul depaşit al buzelor şi accentuarea acestuia prin alegerea unei nuanţe mult mai inchise sau aprinse fata de culoarea rujului folosit trebuie evitat, deoarece duce la obtinerea unui aspect vulgar si neingrijit.
3. Folositi mai degraba un creion de contur natural al buzelor , pentru a evita, dupa ce rujul dispare, sa ramana un contur evident sau strident (ex. rosu, roz, grena, etc)
4. Folosirea unui ruj cu o nuanta puternica exclude automat aplicarea unui fard inchis sau strident pe timpul zilei. In caz contrar, vei obtine un aspect vulgar, total dezavantajos.”
Antonia Rondelli – Trainer / Make-Up Artist – Professional Make-Up Academy (www.professionalmakeup.ro)