Connect with us
Un atentat terorist sinucigas soldat cu moartea a cel putin 12 persoane a fost comis duminica, in Bagdad, capitala statului Irak.

Știri

Atentat terorist in Bagdad, soldat cu minim 12 morti

Minim 12 persoane au murit ca urmare a unui atentat terorist sinucigas comis in Bagdad. Actul de terorism a avut loc intr-un cartier siit din capitala irakiana si a mai dus si la ranirea a peste 20 de oameni, relateaza agentia de presa Agerpres.

Pana la acest moment, atentatul nu a fost revendicat de nicio grupare terorista, insa nu este exclus ca jihadistii din Statul Islamic sa stea in spatele acestui atac sinucigas.

Este cel de-al doilea atentat terorist care zguduie lumea musulmana in decurs de cateva zile. In Afganistan, la Kabul, o demonstratie pasnica organizata de o comunitate siita s-a incheiat cu un adevarat macel. Cel putin 80 de oameni au murit si alti 300 au fost raniti dupa un dublu atac sinucigas. Doi barbati si-au detonat centurile cu explozibil in mijlocul multimii, provocand un adevarat carnagiu.

Citeste si: Cine este si cum arata autorul atacului armat de la Munchen

Citeste si: Mama romanului mort in atentatul din Nisa face marturisiri cutremuratoare

Gruparea Statul Islamic a revendicat acest atentat la scurt timp dupa comitere. Rebelii talibani au afirmat ca nu au fost implicati in acest atac, purtatorul de cuvant ar acestora, Zabihullah Mujahid, mentionand ca talibanii nu au „niciun fel de implicare in acest atac tragic”, care a fost comis de „cercuri inamice”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top