Connect with us
Atentat terorist, cel puțin 21 de morți! Stare de alertă chiar înainte de Crăciun

Externe

Atentat terorist, cel puțin 21 de morți! Stare de alertă chiar înainte de Crăciun

Un atentat terorist îngrozește din nou lumea chiar înainte de Crăciun. Deși poate deja par banale, liniștea din Afganistan de o săptămână a fost din nou tulburată după un atentat terorist produs în urma cu câteva minute.

Cel puţin 11 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma unui atentat produs vineri în estul Afganistanului, afirmă autorităţile locale, citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

UPDATE, ora 14:45 – Atacați pentru că se rugau

Tariq Arian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, a precizat că tricicla cu explozivele era parcată lângă o casă în care oamenii se adunaseră pentru a participa o lectură a Coranului.

Talibanii și armata afgană se ciocnesc regulat în provincia Ghazni. La sfârșitul lunii noiembrie, cel puțin 30 de soldați au fost uciși acolo într-un atac sinucigaș cu mașină-bombă într-una din bazele lor.

Afganistanul este în plină creștere a violenței, talibanii efectuând atacuri aproape zilnice împotriva forțelor guvernamentale în ultimele săptămâni, în ciuda negocierilor de pace în curs de desfășurare din septembrie la Doha, între cele două tabere. Aceste negocieri au fost suspendate până pe 5 ianuarie. Cele două părți nu au fost încă de acord asupra agendei discuțiilor.

Atentatul a avut loc în districtul Ginal, situat în provincia afgană Ghazi

Sursa foto: SHAH MARAI/AFP via Getty Images)

„Un vehicul-capcană a explodat în apropierea unui grup de persoane, în districtul Gilan, în provincia Ghazi”, a declarat Waheedullah Jumazada, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provincial.

„Unsprezece persoane au fost ucise, iar 20 au fost rănite”, a precizat oficialul citat.

Atentatul nu a fost revendicat, dar ar putea fi opera insurgenţilor talibani ori a organizaţiilor teroriste Al-Qaida sau Stat Islamic.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top