Connect with us
Compania americana Apple a fost amendata cu suma de 13 miliarde de euro de Comisia Europeana, pentru probleme de fiscalitate.

Știri

Compania Apple, obligata de Comisia Europeana la plata unei taxe suplimentare de 13 miliarde de euro

Gigantul american Apple a fost obligat sa plateasca 13 miliarde de euro Irlandei, dupa ce compania s-a bucurat de sustinere ilegala in aceasta tara vreme de 25 de ani.

Suma este alcatuita din taxe restante si dobanzi. Comisia Europeana sustine ca prin aceasta schema fiscala, competitia a fost puternic afectata in Europa.

Vestea a provocat un val de reactii negative in SUA. Trezoreria americana a afirmat ca aceasta actiune ameninta parteneriatul dintre SUA si UE, precum si climatul de bussiness din Europa. Apple a acuzat CE ca incearca sa rescrie istoria companiei in Europa si ca ignora sistemul de taxare din Irlanda.

Comisia a afirmat ca toate profiturile inregistrate de cele doua subsidiare Apple care se ocupau de toate operatiunile din afara SUA erau atribuite intern catre „biroul central”. Totodata, institutia europeana a constatat ca un astfel de birou exista doar „pe hartie” si ca nu putea genera asemenea profituri.

Anul trecut, Apple a inregistrat un profit de peste 75 de miliarde de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top