Connect with us
Amendă de mii de dolari pentru încălcarea carantinei pentru doar câteva secunde

Externe

Amendă de mii de dolari pentru încălcarea carantinei pentru doar câteva secunde

Situația provocată de pandemie este dificilă în mai multe state din lume, nu decât în România. Indiferent de modul în care este gestionată această criză sanitară, oamenii se tem de virus și fac tot ce pot pentru a se proteja. La fel ca la noi, și în alte țări sunt carantinate persoanele suspecte de covid-19,pentru a preveni răspândirea bolii. Un bărbat din Taiwan a fost amendat cu 3500 de dolari, pentru că a încălcat carantina câteva secunde.

A încălcat carantina opt secunde și a fost amendat

Autoritățile din Taiwan l-au amendat pe un bărbat din Filipine cu suma de 3.500 de dolari pentru încălcarea carantinei. Deși s-a opus acestei măsuri pentru doar câteva secunde, se pare că departamentul de sănătate a considerat că faptele sale au fost unele foarte grave și au luat atitudine imediat.

Departamentul de Sănătate din Taiwan a declarat că bărbatul se afla în carantină la unul dintre cele 56 de hoteluri de carantină din Kaohsiung Cit. El a ieșit pentru puțin timp din camera sa, în holul hotelului. Angajații hotelului ai văzut ce face bărbatul și au anunțat imediat Departamentul responsabil pentru astfel de situații.  Astfel, el a fost amendat cu suma de 100.000 de dolari taiwanezi, echivalentul a 3.500 de dolari americani.

Regulile de carantină din Taiwan nu permit persoanelor aflate în izolare să iasă din camere, indiferent de perioada de timp pentru care intenționează să o facă. Departamentul de Sănătate explică faptul că nimeni nu poate ieși din camera în care este carantinat, indiferent pentru cât timp intenționează să o facă.

Autoritățile taiwaneze sunt cunoscute pentru modul în care au gestionat pandemia de coronavirus, încă de la începutul acesteia. Taiwanezii nu au avut parte de măsuri mult prea stricte, nu le-a fost restrânsă libertatea și nici nu au trecut prin starea de urgență. Cu toate acestea, statul a a acționat rapid în ceea ce privește testarea tuturor celor sosiți din Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia. În plus, s-a testat în masă și au fost realizate anchete epidemiologice eficiente.

Taiwan are 23 de milioane de locuitori și a înregistrat doar 716 cazuri de coronavirus și șapte decese.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top