Connect with us
Declarația pe proprie răspundere. Cât este amenda dacă ieși noaptea și nu ai declarația la tine

Social

Declarația pe proprie răspundere. Cât este amenda dacă ieși noaptea și nu ai declarația la tine

Declarația pe proprie răspundere pentru carantina pe timp de noapte. Printre măsurile instituite de către autorități, pe data de 9 noiembrie, este și carantina pe timp de noapte. Românii au interzis la deplasări fără motiv întemeiat, în intervalul 23.00-05.00. În acest context a revenit obligativitatea prezentării declarației pe proprie răspundere pe care trebuie să o prezinte polițiștilor, cei care ies din case în acest interval orar.

Declarația pe proprie răspundere în carantina de noapte

Din 9 noiembrie, românii care vor să iasă din case în intervalul orar 23.00-05.00 trebuie să prezinte autorităților o declarație pe proprie răspundere. Circulația pe timp de noapte a fost limitată și doar cei care au motive întemeiate și justificate pot ieși în acest interval.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23:00 – 5:00 pentru următoarele motive:

deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Amenzi mari pentru cei care nu au declarație

Românii care ies în intervalul 23.00-05.00 și nu au declarație pe proprie răspundere care să le justifice ieșirea vor fi amendați. Sancțiunile pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 2500 de lei.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

„Dacă eşti oprit de un echipaj de poliţie şi nu te încadrezi în situaţiile pentru care este permisă deplasarea pe timpul nopţii, eşti amendat”, a declarat premierul Ludovic Orban.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top