Connect with us
Cadrele medicale au declanșat grevă în spitale, timp de două ore, miercuri. Medicii cer, printre altele o salarizare unitară corespunzătoare.

Știri

Grevă în spitale, miercuri, timp de două ore. Ce revendicări au medicii

Sindicaliștii din sistemul sanitar au declanșat miercuri grevă în spitale. Greva de avertisment durează două ore, de la 8 la 10, interval în care se vor asigura doar situațiile de urgență.

Cadrele medicale sunt nemulțumite de salarii și anunță că vor declanșa greva generală pe 31 octombrie, dacă nu le vor fi rezolvate solicitările. Medicii doresc, printre altele, o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical și o salarizare corespunzătoare a personalului TESA și a funcționarilor publici din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, în concordanță cu salarizarea din sectorul de activitate Sănătate.

O altă revendicare este crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate, în vederea parcurgerii unor programe de formare unice, la nivel național și, totodată, pentru respectarea standardelor și curriculelor europene de formare a personalului medical cu studii superioare,

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top