Știri
Vacanțele pe litoralul românesc. Cum vor arăta, în contextul pandemiei
Pandemia de coronavirus a provocat schimbări în toate domeniile. Inclusiv turismul are de suferit din cauza acestei crize. Nu știm încă ce se va întâmpla și când ne vom putea planifica vacanțele. Cu toate acestea, hotelierii de pe litoralul românesc au început pregătirile pentru sezonul estiva. Ei anunță care sunt principalele măsuri de protecție pe care le au în vedere pentru ca turiștii să fie protejați și să se simtă în siguranță.
Vacanțele pe litoralul românesc. Cum vor arăta, în contextul pandemiei
Deși nu se știe când va începe activitatea în domeniul turistic, hotelierii se pregătesc în avans pentru momentul în care își vor primi oaspeții. Indiferent dacă deschiderea sezonului va avea loc pe 15 mai, 1 iunie sau chiar mai târziu, măsurile de protecție vor fi stabilite de pe acum, anunță Organizația Patronală Mamaia Constanța.
În ceea ce privește servirea mesei, va fi evitată aglomerația. Spațiul dintre mese va fi mărit și vor fi organizate cât mai multe zone de bufet. Va fi redus numărul de persoane de la o masă. Turiștii vor mânca în serii, iar la o masă va sta doar o familie.
Camerele de hotel vor fi constant dezinfectate, după fiecare schimb de turiști și vor fi respectate absolut toate normele de igienă. Cameristele vor purta mănuși de protecție și măști. Rezervările se vor face online, pentru a fi evitată aglomerația de la recepție. Și aici se vor impune limite de distanță, evidențiate prin linii trasate.
Pe plaje se se va respecta distanțarea socială. Șezlongurile vor fi depărtate și igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară.
Hotelierii asigură că angajații vor dispune de cele mai bune condiții. Ei vor fi cazați în incinta hotelurilor, fără a fi nevoiți să se deplaseze între domiciliu și loc de muncă. La intrarea în hotel există posibilitatea amplasării unor porți de dezinfecție, iar tuturor le va fi luată temperatura. Vor purta uniforme corespunzătoare. În plus, departamentele administrative nu vor lua contact direct cu clientul. Vor lucra în echipe restrânse, de maximum 3 persoane într-un birou.
„Nu vrem să expunem niciun angajat, nici pe noi, hotelierii, care lucrăm cot la cot cu ei și, mai ales, pe turiști, pentru că ne riscăm business-urile. Tot ceea ce avem e gajat la bancă, avem credite de dus și răspundem ca administratori în fața legii”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia-Constanța, citat în comunicat.