Știri
Raed Arafat: nu este cazul pentru ridicarea restricțiilor. Ce ne așteaptă în perioada următoare
Raed Arafat a anunțat că nu este cazul pentru ridicarea restricțiilor și că nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de trendul descendent. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că menținerea restricțiilor este necesară, chiar dacă a mai scăzut numărul infectărilor cu coronavirus în România,
Raed Arafat spune că nu este cazul pentru ridicarea restricțiilor
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență este de părere că trebuie să fim precauți și să păstrăm restricțiile existente la acest moment. Raed Arafat a declarat că menținerea restricțiilor este necesară chiar dacă a început să scadă numărul de infectări cu coronavirus.
Potrivit acestuia, trebuie să fim extrem de atenți pentru că va începe și școala și până nu vor fi mai multe persoane vaccinate, nu e cazul de relaxare.
„Până nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vine şcoala care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face să spunem, uite că iarăşi creşte, deci trebuie să fim extrem de atenţi. Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost. (…) Sperăm că aceasta va fi decizia finală că în 8 februarie şcoala va începe, aşa că ridicarea unor restricţii cred că nu e cazul în acest moment. Vor fi analize, este posibil să se ia decizii pe baza evoluţiei la noi, dar şi în alte ţări care vedem, unele dintre ele au probleme serioase”, a declarat Raed Arafat.
Faptul că a scăzut numărul cazurilor de coronavirus nu este un semn că ar trebui s revenim la normalitate pentru că de la normalitate la un nou val grav putem ajunge în 2-3 săptămâni.
Campania de vaccinare este în desfășurare
Peste 300.000 de români s-au programat, până acum, pentru vaccinare împotriva coronavirusului în etapa a doua.
„În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până luni, 18 ianuarie, orele 15:30, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 300.109 persoane din etapa a II-a de vaccinare (159.288 adulți peste 65 ani, 68.146 persoane cu afecțiuni cronice și 72.675 angajați din domenii esențiale)”, se arată într-un comunicat de presă al STS.
Peste 44 de milioane de doze de vaccin contra Covid-19 au fost administrate până acum în 51 de țări din lume.
Ritmul de vaccinare la nivel mondial a ajuns la o medie de 2,27 milioane de doze pe zi. Cele mai multe inoculări au fost făcute în Statele Unite, care din 14 decembrie și până acum a administrat 14,7 milioane de doze.