Spiritualitate
Valentine’s Day 2021. Tradiții și obiceiuri din lumea întreagă
Valentine’s Day este una dintre cele mai importante sărbători destinate iubirii. Conceptul împrumutat de la americani a făcut furori în toată lumea, motiv pentru care tot mai mulți respectă diferite obiceiuri și tradiții cu ocazia acestei zile. Vezi ce se întâmplă pe 14 februarie și ce trebuie să faci pentru a avea o zi bună.
Ce să faci de Valentine’s Day
Valentine’s Day este o sărbătoare dedicată îndrăgostiților, preluată din America de către majoritatea statelor din lume. Sărbătoarea ăși are, de fapt, originile din creștinism, dar între timp și-a pierdut intensitatea religioasă.
Sfântul Valentin din Terni a fost un medic și preot creștin care îi căsătorea pe tinerii îndrăgostiți. El obișnuia să organizeze ceremonii de căsătorie pentru tinerii creștini, motiv pentru care a devenit protectorul tuturor îndrăgostiților. Pentru credința lui, a fost întemnițat și torturat.
Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de Iulia, fata gardianului său, Asterius, care era oarbă și căreia el i-a redat vederea. El obișnuia să îi trimită scrisori de dragoste în care să nu se semneze, de unde a pornit și obiceiul îndrăgostiților din lumea întreagă, care își trimit scrisori de Valentine’s Day, dar acum o însemnătate fericită.
De ziua îndrăgostiților se dăruiesc flori, ciocolată şi bomboane din ciocolată sau bijuterii. În trecut, în Wales se dăruiau linguri sculptate în lemn şi decorate sau lacăte şi chei, ca simbol al iubirii.
Potrivit tradiţiile anglo-saxone, în ziua Sfântului Valentin, păsările îşi aleg perechea. Pasărea pe care o vor vedea fetele astăzi le va spune cine este alesul. Dacă vezi azi o mierlă, te vei căsători cu un preot sau cu un marinar; păsările cu pene galbene îți aduc în cale un bărbat bogat, vrabia un fermier, păsările cu pene albastre un bărbat vesel, porumbelul un bărbat iubitor. Dacă vezi pe 14 februarie o ciocănitoare, vei rămâne singură toată viața.
În noaptea de 14 februarie, fetele îşi pun sub pernă o floare de coada şoricelului pentru a-și visa alesul sau pun în apă bilețele învelite în lut, care conțin mai multe nume de băiat. Prima bucată de lut care va ieşi la suprafaţă conţine numele celui cu care fata se va mărita.
În Marea Britanie se organizează concerte și serbări în care copiii cântă melodii de dragoste, în timp ce în Franța, sărbătoarea nu are un rol atât de important.
În Italia, fetele obișnuiesc să se trezească înainte de răsărit, iar legenda spune că primul bărbat pe care-l vor vedea pe fereastră, acela le este alesul.
În Vietnam, de Valentines Day, cuplurile se îmbracă în aceeași culoare. Pentru ca toată lumea să știe că sunt împreună, merg pe străzile din orașele din care provin, pentru a-și etala ținutele.
Valentine’s Day în România
În România, în unele zone, se merge cu colindul pe la casele de îndrăgostiți. În unele sate din Oltenia, preotul vine din casă în casă și îi binecuvântează pe românii care se iubesc.
În Comuna Adâncata din județul Ialomița localnicii obişnuiesc să îşi pună cutii de bomboane sub pernă sau pliculețe de cacao ca să îşi viseze alesul.
În această zi nu trebuie să te cerți cu persoana iubită, pentru că relația voastră va avea de suferit. Este un semn că se apropie de sfârșit.
Dacă intenționezi să oferi iubitei tale un buchet de flori, ar fi bine să optezi pentru trandafiri, pentru că aduc noroc. Asigură-te că în buchet nu sunt 13 flori.
Pingback: Horoscop Minerva 14 februarie. De ce au parte zodiile de Valentine's Day