A picat Guvernul României. Cine va fi noul premier

05.02.2020
A picat Guvernul României. Cine va fi noul premier

Guvernul României a fost demis astăzi în Parlament cu o moțiune de cenzură inițiată de PSD. Moțiunea a trecut cu 261 de voturi, având suținerea UDMR și PRO România. Victor Ponta a anunțat că are o propunere de premier comună cu PSD.

Cine va fi noul premier?

Mingea a fost aruncată în curtea președintelui României, Klaus Iohannis, care așteaptă acum din partea partidelor propunerile pentru postul de prim-ministru. PSD și PRO România au o propunere comună de premier. Încă nu a fost dat un nume, dar se știe că PSD vrea un premier intelectual.

Până când este decis, România are parte de guvernul Orban 2, care asigură interimatul cu funcții limitate până când situația polică este clarificată și trece un guvern prin vot în parlament.

Guvernul Orban a emis ieri 25 de hotărâri de urgență

Orban spunea că și-a luat măsuri de precauție, adoptând 25 de ordonanțe de urgență aproape în toate domeniile. Chiar și despre votul pentru alegerile locale și cele parlamentare exită o hotărâre de urgență.

Declarații moțiune

„Este un pas foarte mare pentru democraţie, economie şi mai ales pentru sănătatea românilor. Nu am reuşit eu atât de mult cât a reuşit domnul Orban să-i mobilizeze. Este o criză provocată de dl Orban de la PNL, aşteptăm să fim chemaţi la Cotroceni de către preşedintele Românie, o să am o discuţie şi cu domnul Victor Ponta să avem propunere comună pentru Cotroceni, nu vom avea această problemă de a crea o majoritate, nu noi am creat această criză”, a declarat preşedintele Camerei, liderul PSD Marcel Ciolacu.