Connect with us
Profil de candidat la primăria genrală a Capitalei: Traian Băsescu

Alegeri Locale 2020

Profil de candidat la primăria generală a Capitalei: Traian Băsescu

Traian Băsescu: Profil de candidat la primăria generală a Capitalei. Cine este Traian Băsescu, candidatul PMP. Traian Băsescu candidează pentru Primăria București. Vă prezentăm în continuare informații despre candidatul la alegerile locale 2020.

Traian Băsescu – profil de candidat alegeri 2020

Traian Băsescu a fost președintele României între 2004 și 2014, dar și primar al Bucureștiului în perioada 2000 – 2004.

De meserie, este inginer iar în perioada 1981 – 1987 a fost comandant de navă. Traian Băsescu a fost deputat de Vaslui și ministru al Transporturilor, iar în prezent este europarlamentar.

Traian Băsescu s-a născut pe 4 noiembrie 1951, în Basarabi, regiunea Constanța. Tatăl său, Dumitru Băsescu, era din satul Podu Hagiului, Iași, de profesie muncitor, selectat de Partidul Comunist Român pentru a absolvi o școală militară. Traian Băsescu are un frate, Mircea Băsescu.

Când tatăl său a fost transferat la o unitate militară din Iași, toată familia s-a mutat în Moldova. Traian Băsescu a terminat școala primară la Iași, făcând acolo și primul an de gimnaziu. Ulterior s-a mutat la Bacău. Acolo a terminat școala generală și liceiul, urmând apoi să se mute la Constanța, unde a absolvit Institutul de Marină Mircea cel Batrân, Facultatea de Navigație, Secția Comercială. A fost comandant de navă în cadrul flotei comerciale a RSR, ulterior a fost comandantul petrolierului Biruința. Ulterior a început să activeze în politică.

Traian Băsescu este căsătorit cu Maria Băsescu, cu care are două fete, Ioana și Elena.

Alegerile din București și din țară respectă normele de protecție sanitară

În ziua alegerilor locale 2020, atât în Capitală, cât și în toată țara, la secțiile de vot, se va efectua dezinfectarea obligatorie a mâinilor, triajul observațional, menținerea distanței fizice.

Organizatorii alegerilor sunt obligați să afișeze regulile de acces și de protecție în locuri vizibile. Este obligatorie și purtarea măștilor în secțiile de votare.

Alături de Traian Băsescu, au intrat în cursa pentru funcția de primar al Capitalei: Gabriela Firea (PSD), Nicuşor Dan (independent), Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020), Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale), Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România), Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent), Cătălin Ioan Berenghi (independent), Florin Călinescu (Partidul Verde), Octavian Bădescu (independent), Radu Octavian Moraru (independent), Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă), John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor), Ileana Daniela Nănău (PRM), Valentina Bistriceanu (PER) Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie).

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top