Connect with us
Alegerile SUA. La 94 de ani, a venit să voteze de la 1000 de km distanță

Alegeri SUA

Alegerile SUA. La 94 de ani, a venit să voteze de la 1000 de km distanță

Alegerile SUA au loc la data de 3 noiembrie 2020, însă mulți au votat deja anticipat. Este și cazul unei bunicuțe de 94 de ani, care mereu și-a exercitat dreptul la vot și la fel a făcut și la scrutinul acesta. Femeia s-a mutat de ceva timp din locul de origine, însă a revenit acolo pentru a vota. Chiar dacă a fost vorba de aproximativ 1000 de kilometri, nu a vrut să rateze șansa ei de a pune ștampila pe candidatul preferat.

Alegerile SUA. Cei 94 de ani nu au împiedicat-o să iasă la vot

Mildred Madison, în vârstă de 94 de ani, locuiește în Detroit, Statele Unite. Totuși, de ceva timp, s-a mutat la fiul ei, tocmai în Illinois, din cauza unor probleme de sănătate care au determinat-o să aibă nevoie de ajutorul acestuia. În plus, din cauza pandemiei, a decis să stea alături de familie, pentru a fi protejată.

Dintotdeauna, femeia a mers la vot, indiferent despre ce scrutin a fost vorba. Anul acesta, având în vedere că era la o distanță mare de casă, femeia a solicitat trimiterea unui buletin de vot prin poștă. Cu toate acestea, nu a primit niciun răspuns de la autorități. Bunicuța nu a vrut să renunțe la dreptul ei de a vota la alegerile parlamentare și a decis să meargă fizic la vot. Ea i-a cerut ajutorul fiului ei, Julian, care a condus-o până în Detroit.

Biroul electorat ar fi trimis deja foaia către adresa indicată de Madison și ar fi ajuns până la data alegerilor, însă femeia a vrut să se asigure că votul ei va fi acordat în timp util. Cei doi au plecat spre Detroit în jurul orei 6:30 dimineața și au ajuns la Primăria orașului Detroit chiar înainte de prânz.  Bunicuța nu a uitat nici de măsurile de protecție, motiv pentru care a purtat o mască imprimată cu textul „vot”. Fiul ei a ajutat-o în tot acest timp și a așezat-o într-un scaun cu rotile pentru a o duce până la secție.

La ieșirea din vot, Madison a fost foarte mândră de faptul că a reușit să voteze candidatul preferat, în care și-a pus încrederea și a mărturisit că este mulțumită de faptul că nu a ratat votul. Femeia a mai declarat că în ultimii 72 de ani nu a lipsit niciodată de la vot, motiv pentru care nu ar fi putut să o facă nici acum. Și fiul femeii de 94 de ani a declarat că votul este important pentru familia lor, iar cei 4 nepoțu ai lui Madison au moștenit acest spirit.

„Am reușit și am votat pentru oamenii pe care am vrut să îi votez și sper să câștige. Dar m-am simțit mulțumită că nu voi rata votul Am votat la fiecare alegere, indiferent dacă a fost oraș, stat, județ sau național în ultimii 72 de ani.”, a spus ea.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri SUA

To Top