Alegerile SUA. La 94 de ani, a venit să voteze de la 1000 de km distanță

20.10.2020
Alegerile SUA. La 94 de ani, a venit să voteze de la 1000 de km distanță

Alegerile SUA au loc la data de 3 noiembrie 2020, însă mulți au votat deja anticipat. Este și cazul unei bunicuțe de 94 de ani, care mereu și-a exercitat dreptul la vot și la fel a făcut și la scrutinul acesta. Femeia s-a mutat de ceva timp din locul de origine, însă a revenit acolo pentru a vota. Chiar dacă a fost vorba de aproximativ 1000 de kilometri, nu a vrut să rateze șansa ei de a pune ștampila pe candidatul preferat.

Alegerile SUA. Cei 94 de ani nu au împiedicat-o să iasă la vot

Mildred Madison, în vârstă de 94 de ani, locuiește în Detroit, Statele Unite. Totuși, de ceva timp, s-a mutat la fiul ei, tocmai în Illinois, din cauza unor probleme de sănătate care au determinat-o să aibă nevoie de ajutorul acestuia. În plus, din cauza pandemiei, a decis să stea alături de familie, pentru a fi protejată.

Dintotdeauna, femeia a mers la vot, indiferent despre ce scrutin a fost vorba. Anul acesta, având în vedere că era la o distanță mare de casă, femeia a solicitat trimiterea unui buletin de vot prin poștă. Cu toate acestea, nu a primit niciun răspuns de la autorități. Bunicuța nu a vrut să renunțe la dreptul ei de a vota la alegerile parlamentare și a decis să meargă fizic la vot. Ea i-a cerut ajutorul fiului ei, Julian, care a condus-o până în Detroit.

Biroul electorat ar fi trimis deja foaia către adresa indicată de Madison și ar fi ajuns până la data alegerilor, însă femeia a vrut să se asigure că votul ei va fi acordat în timp util. Cei doi au plecat spre Detroit în jurul orei 6:30 dimineața și au ajuns la Primăria orașului Detroit chiar înainte de prânz.  Bunicuța nu a uitat nici de măsurile de protecție, motiv pentru care a purtat o mască imprimată cu textul „vot”. Fiul ei a ajutat-o în tot acest timp și a așezat-o într-un scaun cu rotile pentru a o duce până la secție.

La ieșirea din vot, Madison a fost foarte mândră de faptul că a reușit să voteze candidatul preferat, în care și-a pus încrederea și a mărturisit că este mulțumită de faptul că nu a ratat votul. Femeia a mai declarat că în ultimii 72 de ani nu a lipsit niciodată de la vot, motiv pentru care nu ar fi putut să o facă nici acum. Și fiul femeii de 94 de ani a declarat că votul este important pentru familia lor, iar cei 4 nepoțu ai lui Madison au moștenit acest spirit.

“Am reușit și am votat pentru oamenii pe care am vrut să îi votez și sper să câștige. Dar m-am simțit mulțumită că nu voi rata votul Am votat la fiecare alegere, indiferent dacă a fost oraș, stat, județ sau național în ultimii 72 de ani.”, a spus ea.

Articolul continua dupa publicitate