Connect with us
apocalipsa

Horoscop

INCREDIBIL. De unde ar putea veni APOCALIPSA

Multă lume crede că Apocalipsa/Sfârșitul Lumii ne-ar trimite în Epoca de Piatră. Subiectul Apocalipsei surescită mereu atenția publicului deoarece omul a fost dintotdeauna pasionat să afle cum va sfârși. Printre teoriile privind Apocalipsa se numără apropierea unei comete de Pământ, un mare potop, foametea globală, un virus care ar duce la extincția speciei sau o invazie extraterestră. Niciuna din aceste teorii nu este luată în calcul în acest moment, ba dimpotrivă, avem o nouă teorie: Apocalipsa ar putea veni din Amazonia.

Pădurile din Amazonia reprezintă cel mai puternic motor de producere a oxigenului, de pe toată planeta. Amazonia a rămas singura pădure tropicală din lume în picioare, însă defrișările continuă, vegetația (selva) fiind pusă în pericol. Pădurile de azi ale Amazoniei nu se compară deloc cu bogăția verde care dăinuia în vestul, nordul și centrul Braziliei acum 100 de ani.

Motivele din cauza cărora se taie păduri în mod incoștient sunt foamea de bani a marilor corporații, creșterea numărului de locuitori din America Latină, lipsa spațiilor pentru agricultură etc. În bazinul Amazonului cresc peste 90% specii de arbori cu frunze căzătoare, adică acei arbori care prin respirația lor produc o cantitate semnificativă de oxigen.

Pădurile amazoniene și ecosistemul global sunt amenințate de emisiile de dioxid de carbon, iar o lume super-industrializată este deja o lume pierdută. Oamenii s-ar putea trezi în punctul în care vor respira numai praf și noxe. Din Amazonia ar putea începe sfârșitul planetei vii, asta luând în calcul fenomenul de evapotranspirație.

Prin evatranspirație sunt influențați norii și ploile și odată cu aceștia, clima la nivel continental și apoi la nivel global. Acesta este un fenomen complex prin care evaporarea și transpirația arborilor contribuie la clima globală. Savanții avertizează că amânarea unui plan de împăduriri în Amazonia și alte astfel de locuri paradisiace din lume, va duce la dispariția pădurilor amazoniene cu până la 55% până în 2030.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop

To Top