Curs valutar
Curs valutar 18 februarie 2021. Creștere masivă pentru moneda euro
Joi, la ora 13.00, Banca Națională a României publică penultimul cursul valutar pentru 18 februarie 2021, penultimul curs din această săptămână. Vezi aici în timp real cât costă euro, dolarul, lira sterlină și francul elvețian.
Curs valutar BNR din 18 februarie
Cursul valutar va fi publicat la ora 13.00, joi, 18 februarie 2021. Datele cu privire la cele mai importante monede ale lumii sunt actualizate de luni până vineri de către Banca Națională a României. Huff.ro vă prezintă cotațiile valutare ale acestei zile.
Curs valutar BNR pentru Euro
1 euro = 4.8748 Lei
La cursul valutar din 17 februarie, moneda unică europeană euro a fost cotată la 4.8746 lei, fiind în scădere față de ziua precedentă. Recordul maxim atins de euro săptămâna aceasta a fost 4.8747 lei – valoare înregistrată marți, 16 februarie.
Curs valutar BNR pentru Dolar
1 dolar = 4.0399 Lei
Dolarul american a înregistrat o creștere majoră după un șir lung de scăderi. La ultimul curs valutar, un dolar american a fost cotat la 4.0403 lei, față de 4.0073 lei cât fusese cotat cu o zi în urmă.
Curs valutar BNR pentru Liră
o liră = 5.6275 Lei
În ceea ce privește lira sterlină, aceasta a avut suișuri și coborâșuri în ultima săptămână. La cursul valutar de miercuri, 17 februarie, lira a reușit să urce până la valoarea de 5.603 lei.
Curs valutar BNR pentru Francul elvețian
1 franc elevețian = 4.5014 Lei
Francul elvețian a fost cotat la 4.5146 lei, în scădere față de ziua precedentă. Cea mai mică valoare a acestei monede, din săptămâna aceasta, a fost 4.5065 lei.
Cum se stabilește cursul leului
Prin cursul leului se înțelege cantitatea monedelor care se pot cumpăra cu un leu, spre exemplu 0,22 euro, 0,31 dolari, 0,19 lire și tot așa, cu toate monedele ce pot fi tranzacționate în România.
Cursul leului nu este unul fix pe o perioada mare de timp, el fiind variabil de la o zi la alta chiar dacă uneori are fluctuații mici, iar alteori fluctuații mari.
ROBOR la șase luni a scăzut spectaculos
În funcție de anumiți factori economici și politici, interni sau externi, de cererea sau oferta monedelor pe piața valutară din România, sau de evoluția pieței monetare internaționale, cursul leului poate fi influențat atât în mod pozitiv cât și negativ.
De aici rezultă fluctuația leului față de diferite monede. Aceștia sunt factori care pot duce la deprecierea leului față de anumite monede și în același timp la întărirea acestuia față de altele.