Connect with us
Curs valutar 4 februarie 2021. Cât costă moneda unică europeană euro

Curs valutar

Curs valutar 4 februarie 2021. Moneda euro merge dintr-o extremă în alta

Curs valutar 4 februarie 2021. Moneda unică europeană euro a atins un nou minim istoric, ajungând să coste 4.8718 lei. Cu o zi înainte reușise să urce puțin, dar se pare că fluctuează foarte tare. Joi, 4 februarie, la ora 13.00, BNR va afișa un nou curs valutar. Aflați aici care sunt valorile celor mai importante monede ale lumii.

Curs valutar interbancar 4 februarie 2021

Joi, 4 februarie, Banca Națională a României afișează un nou curs valutar. Acesta va fi valabil până mâine la aceeași oră. Huff.ro actualizează datele în timp real. Cât costă un euro, o liră sterlină, un dolar american și un franc elevețian.

Curs valutar Euro 4 februarie 2021

Acestea sunt valorile principalelor monede ale lumii:
Euro – 4.8742 Lei

Dolarul american – 4.0639 Lei

Lira sterlină – 5.5185 Lei

Francul elvețian – 4.5069 Lei

La cursul valutar de miercuri, 3 februarie 2021, moneda unică europeană euro a atins un nou prag istoric, ajungând să coste 4.8713 lei.

Curs valutar 3 februarie 2021

Indicele ROBOR la trei luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a rămas la 1,54%. Este cel mai scăzut nivel al ROBOR atins după 29 septembrie 2017, când indicatorul a fost de 1,69%.

Consiliul de administraţie al BNR, întrunit pe 15 ianuarie 2021, a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an, de la 1,50% pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021, reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75% pe an, de la 1% pe an, şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75% pe an de la 2% pe an.

Ce este ROBOR

ROBOR este rata dobânzii la care băncile care contribuie la calcularea acestui indice sunt dispuse să ofere împrumuturi sub formă de depozite în lei celorlalte bănci contributoare. ROBOR este rata cu care o bancă este dispusă să împrumute alte bănci. ROBOR este mai mare decât ROBID, raportul lor urmând logica cererii și ofertei.

Ratele de referință ROBOR se stabilesc pentru opt scadențe, cea mai scurtă fiind de o zi, iar cea mai lungă de un an. Pentru creditele acordate de bănci clienților nebancari (persoane fizice, societăți comerciale etc.) importante sunt în special ratele ROBOR pentru scadențele de 3 și 6 luni, care servesc drept referință pentru stabilirea ratelor dobânzilor variabile, în formatul ROBOR 3 luni + marjă, respectiv ROBOR 6 luni + marjă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top