Connect with us
Curs valutar BNR 16 martie 2021. Cotația monedei euro șochează din nou

Curs valutar

Curs valutar BNR 16 martie 2021. Cotația monedei euro șochează din nou

BNR afișează marți, 16 februarie, al doilea curs valutar al săptămânii. Aflăm la ora 13.00, când va fi publicat cursul, care sunt cotațiile celor mai mari monede ale lumii. La cursul valutar de luni, euro a scăzut din nou, însă evoluția lui este imprevizibilă.

Cursul valutar de marți, 16 martie 2021

Valorile cursului valutar sunt afișate în fiecare zi la ora 13.00 și rămân valabile timp de 24 de ore. Huff.ro publică în timp real, cotațiile monedei unice europene euro, dolarului american, lirei sterline, dar și francului elvețian.

Curs valutar BNR valabil astăzi, 16 martie

Curs valutar Euro

euro = 4.8861 lei

Euro a tot scăzut în ultimele zile, însă evoluția lui rămâne imprevizibilă. La cursul valutar de luni, 15 martie, moneda unică europeană a fost cotată la 4.8846 lei.

Curs valutar BNR 16 martie 2021. Cotația monedei euro șochează din nou

Curs valutar Dolarul american

dolarul american = 4.0908 lei

Dolarul american a atins luni, 15 martie, valoarea de 4.0942 lei, de la 4.0985 cum încheiase săptămâna trecută. Evoluția acestei monede este cel puțin interesantă. Rămâne de văzut cum va fi cotată la ședința de astăzi, de la ora 13.o0.

Curs valutar Lira sterlină

lira sterlină = 5.6631 lei

În cazul lirei sterline, valorile au fost apropiate, de la un curs valutar la altul. La acest moment, lira sterlină este cotată la 5.704 lei.

Curs valutar BNR 16 martie 2021. Cotația monedei euro șochează din nou

Curs valutar Francul elvețian

francul elvețian = 4.4248 lei

În ceea ce privește fracul elvețian, este singura monedă europeană importantă, dintre cele menționate, care a urcat la cursul valutar de la începutul acestei săptâmâni. Francul elvețian a fost cotat la 4.4079 lei.

BNR a menținut dobânda de referință la 1,25% pe an

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis luni să mențină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an. De asemenea, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 0,75% pe an.

De asemenea, BNR a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Dinamica anuală a creditului acordat sectorului privat şi-a accentuat ascensiunea în luna decembrie 2020, până la 5,5 la sută, de la 4,6 la sută în noiembrie, în condiţiile creşterii la un maxim istoric a fluxului de credite în monedă naţională, iar în ianuarie 2021 s-a diminuat uşor, la 5,1 la sută.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top