Connect with us
Ai vouchere de vacanță pentru 2021? Trebuie să știi asta

Economic

Ai vouchere de vacanță pentru 2021? Trebuie să știi asta

Dacă ai vouchere de vacanță pentru 2021 este bine să fii la curent cu toate informațiile recente despre acest subiect. Trebuie să știi că aproximativ 40% din sejururile din această perioadă au fost achitate cu vouchere de vacanță. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021.

Sejururi achitate cu vouchere de vacanță

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, a declarat că voucherele de vacanță sunt vitale pentru turismul din România, în special în contextul actual privind epidemia de coronavirus. De asemenea, tot el a spus că aproximativ 3o-40% din sejururile din această perioadă au fost achitate cu astfel de vouchere. El a subliniat că fără voucherele de vacanță turismul românesc intern este în cap.

„Sigur că oamenii se mai duc şi pe banii lor, dar fără cele 300 de milioane de euro din vouchere eram pe gard. Noi trebuie să pledăm pentru ele, pentru că noi agenţiile câştigăm, chiar dacă comisionul este limitat, dacă ai rulaj mai întreţii salariile şi cheltuielile de zi cu zi. Pe de altă parte, pentru baza materială sunt vitale, pentru tot ceea ce înseamnă staţiuni sunt vitale. Am fost în contact cu mai mulţi hotelieri şi pe toţi pe care i-am întrebat nu am găsit unul care să nu fi avut 30-40% din vânzări prin vouchere de vacanţă, ori litoralul fără vouchere este în cap. Şi la balneo şi munte foarte mulţi oameni sunt cu vouchere”, a declarat Alin Burcea pentru Agerpres.

Vouchere de vacanță pentru 2021

În ceea ce privește acordarea voucherelor de vacanță în 2021, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism a spus că totul depinde de felul în care va fi realizat bugetul pe anul următor.

Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top