Connect with us
Ajutor de la stat pentru sportivii de performanță. Vor primi lunar un stimulent financiar

Economic

Ajutor de la stat pentru sportivii de performanță. Vor primi lunar un stimulent financiar

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă privind completarea Legii Cadru 69/2000, care prevede Ministerul Tineretului şi Sportului acordă pentru sportivii de performanță tichete în valoare de 150 de lei. Acestea pot fi utilizate timp de un an, doar pe teritoriul României. Cine va putea beneficia de acest stimulent financiar din partea statului.

Tichete pentru sportivii de performanță

În urma decizie de marți, 27 octombrie, Ministerul Tineretului şi Sportului trebuie să acorde în mod nediscriminatoriu tichete pentru sportivii de performanță. Acestea pot fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre, vor avea o valoare de 150 de lei și vor acoperi cheltuielile  privind practicarea sportului de performanţă. Tichetele vor avea termen de valabilitate un an de la acordarea lor. Proiectul vine ca o completare la Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.

Sportivii de performanță sunt considerați cei care practică sportul înmod organizat și participă la competiții naționale și internaționale. Tichetele pot fi folosite doar la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens.

„Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă. Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens”, se arată în propunerea legislativă.

În expunerea de motive, inițiatorii legii au precizat faptul că sursa de finanţare va fi asigurată din valoarea accizei pentru alcool şi ţigări în procent de 0,5% de la bugetul de stat către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Proiectul a trecut de Senat în luna iulie 2020. În favoarea propunerii legislative s-au exprimat 107 senatori şi 25 au fost împotrivă. Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz, aşa că legea va merge acum la preşedintele Iohannis pentru promulgare.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top