Connect with us
Ce înseamnă piață emergentă și ce se va întâmpla cu România, odată cu trecerea la acest statut

Economic

Ce înseamnă piață emergentă și ce se va întâmpla cu România, odată cu trecerea la acest statut

De astăzi, 21 septembrie 2020, România trece la statutul de piață emergentă. Anunțul privind acest moment istoric a fost făcut de către președintele Klaus Iohannis în cadrul unui eveniment organizat de către Bursa de Valori București. Mesajul președintelui a fost prezentat de către Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial – Departamentul Politici Economice și Sociale.

România trece la statutul de piață emergentă

Din 21 septembrie 2020, țara noastră a trecut la statutul de piață emergentă. Aceasta este o promovare considerată echivalentul aderării la Uniunea Europeană, scrie Digi24.ro. Pentru această zi, Bursa de Valori București a organizat un eveniment intitulat „Moment istoric: România emergentă”.

În cadrul acestui eveniment, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, prin intermediul lui Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial în Departamentul de Politici Economice și Sociale.

Iohannis a declarat că acesta este un moment istoric, și o confirmare a potențialului de dezvoltare de care dispune economia românească.

„Sper ca acest nou statut să se transpună în creșterea capitalizării bursiere, pentru ca țara noastră să devină un jucător important pe piețele financiare din regiune, tot mai dinamice și competitive. Cu toții ne dorim să vedem mai mult capital românesc listat la bursă și tot mai multe companii care să apeleze la piața de capital pentru a-și finanța proiectele de investiții”, a transmis președintele României.

Includerea țării noastre pe piața emergentă ne va aduce vizibilitate, capital și oportunități de dezvoltare. În discursul său, Iohannis a vorbit și despre impactul pe care l-a avut criza sanitară provocată de noul virus, asupra economiei românești.

El a spus că efectele au fost profunde și cu bătaie mai lungă decât s-a anticipat inițial. Conform șefului statului, pe lângă accelerarea investițiilor în infrastructură, prioritare sunt dezvoltarea prin digitalizare, introducerea de noi tehnologii  în economie și în administrație, inovare, dar și creșterea competitivității la export a tot ce înseamnă bunuri și servicii românești.

„Includerea României în rândul piețelor emergente este un puternic semnal de încredere pentru investitori, un semnal de speranță și predictibilitate pentru întreprinzători, prin creșterea capacității lor de finanțare. În plus, ascensiunea noastră în categoria piețelor emergente are și potențialul de a contribui la promovarea imaginii României, ca destinație atractivă de business”, a mai transmis șeful statului.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top