Executare silită chiar și pentru datorii de 40 de lei. Ce le pregătește Fiscul românilor

06.06.2018
Executare silită chiar și pentru datorii de 40 de lei. Ce le pregătește Fiscul românilor

Probleme pentru cei care au datorii la stat. Fiscul le pregătește o mare „surpriză” românilor care au datorii la stat. Cei care nu vor plăti ar putea fi executați silit, chiar și pentru datorii de 40 de lei.

Pentru că românii au datorii la stat de 15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani, Fiscul a decis să ia măsuri severe împotriva cetățenilor datornici.

Citește și: Previziuni sumbre pentru românii cu datorii la bănci în 2018: “Există presiuni pe…

Din toamnă, ANAF le va trimite datornicilor înștiințări de plată, prin poștă sau online. Cetățenii vor putea plăti până în luna martie 2019. Măsura este luată mai ales pentru persoanele care au venituri din profesii liberale, precum și cei care au drepturi de autor, încasează chirii sau arende.

Citește și: Bani confiscați de stat dacă suma este mai mare de 2000 de euro și nu este justificată prin acte

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor a declarat că este obligatorie recuperarea banilor. De asemenea, cei care vor achita banii anul acesta, vor primi și o reducere.

Românii au la dispoziție 60 de zile să achite datoria

Trebuie să recuperăm aceşti bani, trebuie să găsim stimulent, cei care achită anul acesta vor primi o reducere când fac plata. ANAF-ul n-a trimis în ultimii cinci ani decizii de impunere către anumite categorii de persoane”.

Vor fi unii surprinşi, unii nu sunt specialişti, unii au încasat nişte venituri şi nu ştiau că datorează contribuții… Nu e moral şi nici nu e vina contribuabilului să primească un număr de cinci decizii dintr-o dată, poate că nu are bani să plătească acele impozite”, a dezvăluit Adrian Benta, specialist fiscal, potrivit stirileprotv.ro.

Cei care vor primi notificări de la ANAF prin poştă vor avea la dispoziţie 60 de zile să-şi achite datoria, în caz contrar, statul va începe să calculeze penalităţi, iar restanţierii cu penalităţi mai mari de 40 de lei vor putea fi executaţi silit începând cu luna aprilie 2019.