Connect with us
Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a subliniat că nu există problema ca România să se împrumute de la FMI.

Economic

Ministrul Finanțelor Publice, anunț important despre banii României

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a declarat că România nu se va împrumuta de la instituţiile financiare internaţionale. El a spus că există bani în trezorerie

”În privinţa strategiei de finanţare a datoriei publice nu se întâmplă nimic spectaculos, nimic nou. Există rezervele necesare în Trezorerie pentru a avea acoperită buna funcţionare. Nu există perspectiva creşterii deficitului, care să genereze o sarcină pe serviciul public în perioada următoare.”, a spus ministrul Finanțelor la Antena 3.

Ministrul Finanțelor, despre banii României

Viorel Ștefan a spus că după finalizarea bugetului, ministerul va face o analiză.

”Am avut o primă evaluare a finanţării serviciului public, dar după ce terminăm etapa cu bugetul ne vom apleca mai mult pe această chestiune, cum vom optimiza acest sistem, astfel încât să se reflecte într-o scădere de sarcină pe cheltuilelile cu dobânzile în bugetul nostru. Trendul este bun, dobânzile sunt în scădere. Cu FMI nu avem nicio obligaţie, ne vom manifesta în temeiul obligaţiilor pe care le avem în calitate de membru. Va veni săptămâna viitoare o echipă a FMI cu care vom discuta în termeni de curtuoazie, nicio altfel de discuţie”, a completat Viorel Ştefan.

2016 a fost primul an când România nu a mai fost sub monitorizarea FMI şi a Comisiei Europene, în cadrul unui acord de împrumut, potrivit news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top