Connect with us
S-a lansat site-ul www.imminvest.ro. IMM Invest oferă credite garantate de stat cu 90%

Economic

S-a lansat site-ul www.imminvest.ro. IMM Invest oferă credite garantate de stat cu 90%

IMM Invest, accesibil la adresa www.imminvest.ro, a fost lansat astăzi de Ministerul Finanțelor și acesta oferă facilități de creditate garantate de stat. Proiectul a fost lansat de Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe, prin care acordă credite IMM-urilor garantate de stat cu 90%. In acest moment site-ul funcționează dificitar, din cauza numărului mare de accesări.

Ce este IMM invest?

Fondul Național de Garantare a creditelor a anunțat că așteaptă ca cel puțin 40.000 de companii să aplice la acest program. Programul este de mare autor IMM-urilor care au intrat în dificultate din cauza situației create la nivel mondial, dar și a restricțiilor impuse în România.

Plaofonul de garantare a creditlor IMM Invest este de 15 miliarde de lei fiind subscris de finanțatori în proporție de 120,5%, a anuntat recent FNGCIMM.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) anunța că 40. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Suma care poate fi acordată poate ajuge la 800.000 de euro pe companie.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

„Principalul avantaj al Programului IMM INVEST ROMÂNIA este că asigură o finanţare rapidă, fără costuri de finanţare şi de garantare, având avantajul garanţiei statului pentru toate categoriile de credite, dobândă şi comisionul de garantare fiind suportate integral de la bugetul de stat, prin Ministerul Finanţelor Publice.

Subvenţionarea totală a costurilor cu dobânzile şi comisioanele se aplică de la data acordării creditului până la 31 martie 2021, cu posibilități de prelungire”, a informat FNGCIMM, printr-un comunicat de presă.

Cum poți aplica la IMM Invest?

In primul rând trebuie să accesați site-ul www.imminvest.ro, iar acolo găsiți mai multe variante de finanțare costurile cu dobânzile și comisionalele sunt plătite de stat până la 31 martie 2020.

Ministrul Finanțelor a anunțat că va mai lua o serie de măsuri și pentru reporni economia României și va susține firmele pentru reînceperea activității.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. mariana

    2020-04-17T11:57:29+03:00 at 11:57

    Imi este de mare interes Multumesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top