Connect with us
99% dintre angajați ar dori uneori să lucreze remote, susțin experții Kaspersky

Economic

99% dintre angajați ar dori uneori să lucreze remote, susțin experții Kaspersky

Joi, experții Kaspersky au lansat un raport denumit „State of Remote Work”. Prin acesta se concluziona faptul că 99% dintre angajați își doresc uneori să fii putut lucra de acasă.

99% dintre angajați ar dori uneori să lucreze remote, susțin experții Kaspersky

Totuși oamenii încep să se teamă de fenomenul de Shadow IT. Asta deoarece datele pot fi ușor furate și folosite împotriva userului original.

Aproape orice angajat (99%) ar dori uneori să lucreze uneori de la distanţă, conform raportului „State of Remote Work”. Realitatea arată că această „dorinţă” se poate transforma uşor în „trebuinţă”.

În martie 2020, multe companii de top din industrie, cum ar fi General Motors, Apple, JP Morgan, dar şi organizaţii mai mici din întreaga lume, şi-au mutat angajaţii de la birouri, acasă, din cauza pandemiei COVID-19. Într-un astfel de scenariu, devine extrem de important pentru administratori să se asigure că atât datele corporative, cât şi cele personale, rămân în siguranţă.

Utilizarea SaaS ajută companiile şi angajaţii să fie agili, să lucreze de la distanţă şi să rămână conectaţi chiar şi atunci când nu sunt la birou. Dar pe lângă serviciile corporative autorizate, angajaţii pot alege să folosească alte aplicaţii din proprie iniţiativă sau să amestece obiceiurile profesionale cu cele personale – generând ceea ce se numeşte shadow IT.

Fie că este vorba de mesagerie, servicii de partajare a fişierelor sau orice fel de instrumente pentru muncă sau chiar nevoi personale pe dispozitivele companiei, nivelul de securitate în astfel de aplicaţii poate deveni incert”, susţin experţii Kaspersky.

Mai mult, compania Kaspersky propune o ediție nouă a soluţiei de securitate denumită Endpoint Security Cloud. Aceasta oferă întreprinderilor o mai mare vizibilitate în ceea ce priveşte fenomenul de Shadow IT.

Astfel controlul asupra protecției datelor se va face mai bine. Serviciile cloud vor putea fi folosite pentru o mai bună manageriere a unei echipe remote. Această echipă poate fi răspândită în orice locații din lume.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top